Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Banrekord när Glen Kronos vann JSP

/

Spekulationerna gick varma inför Jämtlands Stora Pris med 750 000 kronor till segraren.
Det blev ett distinkt svar på alla frågor. Glen Kronos var bara bäst och vann på nytt banrekord – 1.11,8!

Annons

En del trodde säkert att Adrian Chip skulle följa upp sin enastående årsdebut med seger. Andra höll Glen Kronos högt med tanke på hästens magnifika uppvisning på Åby.

En del av hemmapubliken hoppades nog på någon av de framgångsrika kvinnorna från länet, Catarina Lundström eller Susanne Oscarsson, som hade den spurtstarka duon S.J.Photocopy och Dig For Dollars.

dock den bäste. Och Johnny Takter myste över sin vinnare, som tränas av Lutfi Kolgjini.

– Nu har Glen Kronos gjort två riktiga topplopp i rad och han var oerhört imponerande i dag. När jag ökade farten var han väldigt gåvillig.

– Jag tycker att han inte riktigt har fått den uppmärksamhet han förtjänat, troligen för att han inte är någon riktig sprinter. Han verkar utvecklas och kanske kan ”Ludde” få till det också, sa Johnny efter sin fjärde seger på fem försök på Östersundsbanan.

få tillbaka självförtroendet igen. Jag vet inte vad som planeras, men han är på topp nu och jag hoppas att han kan krossa dem framöver. Det skall bli kul att följa honom, sa hans skötare Jenny.

Jägersro-hästen var oerhört vass då han enkelt tog hem på det nya banrekordet 1.11,8a/2140 meter.

det lugnt från början och sökte sig framåt som först i andraspår. Johnny tryckte till den ledande favoriten Adrian Chip/Robert Bergh på den sista långsidan, övertog tät- en i slutkurvan och höll enkelt undan för medsmygande Acclaim/Håkan Eriksson.

För övrigt kan noteras att Adrian Chip spetsade, men tappade allt under det sista halvvarvet och det kan inte ha stått helt rätt till med Foppas häst.

Dig For Dollars kom aldrig in i loppet, medan S.J.Photocopy avslutade anständigt som trea för Ulf Ohlsson

Kolgjini/Johnny Takter vann inte bara med Glen Kronos, utan tog två V75-segrar till.

I V75-2 satte Johnny dit favoriten Mellby Regent efter det att ekipaget kört till täten efter 600 meter. Han såg ut att gå mot en säker seger, men Juan Carlos avslutade visslande för Robert Bergh och höll sånär på att hinna fram till segern.

– Mellby Regent var lite lätt i dag och jag vågade inte riktigt att köra på honom, var rädd för att han skulle galoppera. Han är stark och rejäl, men hade lite tur som hann undan, sade Johnny Takter.

Johnny fullbordade trippelsegern genom att sätta dit favoriten Ivanhoe Diamant i det första dubbelloppet efter en snygg styrning.

Hemmahästen Mr Force-ami/Roger N Olsson dök till ledningen och öppnade efter en tryckare av Que Pasa/Tommy Hanne på 1.08/500 meter.

Sedan bedarrade tempot fram till 600 meter från mål då Johnny styrde på från andra ytter.

Roger att rycka undan, men blev upphunnen i god tid av Ivanhoe Diamant. Tiden på de båda kämparna 1.13,8/2140 meter.

– Jag hade en väldigt bra häst som kändes stark hela vägen, sa Johnny Takter som därmed tog sin femte seger för helgen – alla med Lutfi Kolgjini-tränade hästar!

Mer läsning

Annons