Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara Brage och Arameiska obesegrade

Carlstads stjärna stack till spanska Espanyol – då kom första torsken.
Samma förlustnolla sprack för Umeå och Gröndal.
Norrettans enda obesegrade lag är därmed den oväntade toppduon Brage och Arameiska.

Annons

Västerås börjar kanske få lite fart på maskineriet, i förra omgången spelade man bra men föll mot Gröndal – i helgen blev det både fint spel och tre poäng mot Carlstad United.

VSK:s Jörgen Zetterström var lättad efter 2-1-segern:

– Vi hade önskat mer poäng, vi borde ha tagit nån poäng i alla fall mot Gröndal. Men vi har sex poäng och har bara släppt in tre mål och är med i toppen, sa Zäta till vlt.se.

inför söndagens match inte släppt in en enda boll men nu tvingades alltså Hammarbylånet George Moussan kapitulera två gånger.

Noterbart är också att Uniteds unga stjärnämne Gzim Istrefi missade matchen då han var inbjuden att provspela med den spanska storklubben Espanyols U21-lag. Gzim ska dock vara tillbaka till nästa match i norrettan.

svarade för en riktigt blek insats när man 0–2-föll hemma mot Valsta Syrianska. Trots motvind i första halvleken var gästerna klart bättre och utdelningen kom två gånger om tidigt i andra (Jacob Haddad efter en hörna och självmål av Erik Sandvärn).

– I dag var vi inte ens riktigt nära. Vi är det sämre laget hela tiden och jag förstår inte varför, sa tränaren Janne Westerlund till vk.se.

ÖFK möter just Valsta på söndag och det verkar vara ett formstarkt lag man får ta sig an: I defensiven imponerar Simon Ogunnaike och Fredrik Hallman och framåt finns nämnde Haddad (tre mål hittills i år) och Dragomir Draganov (låg bakom självmålet i helgen).

svarade för omgångens riktiga snyting när man sänkte Gröndal med hela 5–2. Brage var rasande effektiva och gjorde mål på sina tre första chanser, efter ett klart övertag i andra halvleken var det dock inget snack om att segern var rättvis.

Intressant att notera i Gröndal är att vasse målskytten Erik Pilfalk gjorde sin första match för året och att det blev mål direkt.

och Enköping 1–1-kryssade efter att ÖFK-bekantingen Radoslaw Becalik gjort ESK:s mål. Efter en intränad hörnvariant blev Radoslaw ren och kunde ta ner bollen och stänka in kvitteringen.

tog tredje raka segern när man vann med 1–0 hemma på Stora Valla mot Syrianska Västerås (Kerburan). Tobias Solberg slog in matchens enda mål på frispark i en något händelsefattig match.

fick en drömstart i helgen med mål i första minuten men föll ändå hemma mot Arameiska-Syrianska. 1–3 slutade matchen som dominerades ganska klart av gästerna.

I en tabell som inte riktigt vill sätta sig har Syrianska Västerås, Skellefteå, Forward och ÖFK bildat en egen liten ö i botten – snabba trepoängare krävs för att man ska få fast mark under fötterna.