Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara vapen stoppar folkmord

Förra helgen ordnades en manifestation i Östersund mot det islamistiska terrornätverket Daesh/Islamiska Staten. Miljöpartiets Anna Hildebrand var upprörd över Folkpartiets politik under manifestationen. Hon sa i en intervju efteråt:

”Jag gick dit som en solidaritetshandling för att jag känner för det kurdiska folket. Det kändes så fel att Pär Löfstrand stod och propagerade för vapen och militära insatser, det var inte rätt forum”.

Men om Anna Hildebrand känner verklig solidaritet för det kurdiska folket borde hon inse att vackra ord i solidaritetstalen inte hjälper de kurder på plats i Syrien just nu som mördas av den Islamiska Staten/Daesh.

Den som vill stå upp för det kurdiska folket och andra utsatta grupper i både Syrien och Irak som nu avrättas, fördrivs och förföljs av dessa mardrömslika islamistiska terrorister i IS/Daesh måste hon och miljöpartiet inse att bara vapen kan stoppa det folkmord som pågår.

Folkpartiet har under hela sommaren såväl i regering som nu i opposition varit tydligt. Militärt stöd krävs för att stoppa folkmord, etnisk rensning och folkfördrivningar.

Det räcker inte bara att Sverige som humanitär stormakt sänder bistånd. Det räcker inte bara att Sverige som solidaritetens försvarare öppnar upp sina gränser för människor på flykt.

För att stoppa detta folkmord är det nödvändigt att kurderna får militärt stöd för att skydda sina fronter och pressa tillbaka Islamiska Staten.

Birgitta Ohlsson (FP)

uttrikestalesman och riksdagsledamot

Pär Löfstrand

länsordförande (FP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel