Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bärgningen misslyckades - nu varnar Färjerederiet för öppet vatten

Bärgningen av den plogbil som körde genom isen i måndags misslyckades. Nu gör Färjerederiet ett nytt försök och varnar allmänheten för öppet vatten på Håkanstaleden.

Det var i samband med plogningen av isvägen mellan Håkansta och Norderön i måndags som en av Färjerederiets plogbilar gick genom isen. Hela tisdagen jobbade personal med att försöka bärga bilen, en pickup med ett fem meter brett plogblad.

Med hjälp av en "bock" försökte man lyfta och dra bilen upp ur isvaken men operationen misslyckades.

– Bocken gav med sig, allt gav med sig, isen höll inte för trycket, säger P-O Zackrisson på Trafikverkets färjerederi.

Nu gör man ett nytt försök att bärga både bil och bock. Tanken är att med Håkanstafärjan bryta upp isen och ta sig fram till platsen.

En kran ska därefter lyfta upp bilen på färjan. Detta innebär öppet vatten i färjerännan på leden mellan Håkansta och Norderön, berättar P-O Zackrisson.

– Vi vill varna folk att det är öppet vatten i färjerännan så att man inte åker i med skoter eller liknande.

På onsdagseftermiddagen hade färjan hunnit bryta sig fram 500 meter genom isen i riktning mot Norderön. Färjerederiet hoppas att plogbilen ska vara bärgad till kvällen.

Läs även:

Plogbil genom isen på Storsjön

Isväg stängd efter fortkörning

Traktor genom Storsjöisen

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner ÖP:s nya app här, till Iphone eller till Android !