Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barn i Bräcke utsatt för mobbning i två år

En elev i Bräcke kommun misstänks ha blivit utsatt för mobbning och skolan har inte tillgodosett barnets behov av särkilt stöd, enligt en förälder. Just nu utreds detta av Skolinspektionen.

En förälder har hört av sig till Skolinspektionen och berättat att ett barn har blivit utsatt för mobbning, kränkningar, personliga påhopp, hot och anklagelser under drygt två år.

Skolinspektionens utredning gäller skolans skyldighet att motverka kränkande behandling och elevens rätt till särskilt stöd. Genom tillsynen ska Skolinspektionen se till att elever får den förskoleverksamhet, fritidsverksamhet och utbildning som de har rätt till i en trygg och säker miljö.

Enligt Skolinspektionen är det i regel huvudmannen, det vill säga Bräcke kommun, som, som i första hand ska utreda klagomål mot utbildningen. "Uppgifterna i detta ärende är dock av den karaktären att Skolinspektionen kommer att utreda dem", skriver Skolinspektionen.

Bräcke kommun yttrande ska senast 9 december ha kommit in till Skolinspektionen.