Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnmorskor ger Willys hedersdiplom

Tack vare positiva ord från en blivande förälder kommer Willys i Östersund att få ta emot ett hedersdiplom från barnmorskor.

Annons

I dag kommer Willys ställföreträdande butikschef att ta emot ett hedersdiplom från Barnmorskeföreningen i Jämtland. Priset delas ut till arbetsgivare som sköter sig exemplariskt vad gäller blivande föräldrar.

– Jag visste inte ens att pris et fanns så det är riktigt skoj. Vi fick veta det först när de ringde förra veckan och sa att vi skulle få det, säger Klas Lindholm som ska ta emot diplomet.

Klas Lindholm är själv förälder och vet därför hur det är. Han tycker att det är viktigt att de som är gravida, eller ska bli pappa, får allt stöd de kan få.

– Vi har tagit det som en självklarhet, vi hjälper till att anpassa arbetstider och tar hänsyn till situationen. Vi har alltid sett positivt på graviditet, säger han.

Fredrik Hjalmarsson ska bli pappa för andra gången den 15:e maj och han tycker att Willys har varit oklanderliga som arbetsgivare när han behövt gå i från för att delta i föräldraträffar, undersökningar eller studie besök på BB. Det är dels tack vare honom som Willys får sitt diplom.

– Barnmorskan frågade hur arbetsplatsen var och jag sa att Willys alltid har varit positivt inställda och att det aldrig har varit några problem, säger Fredrik Hjalmarsson.

För sex år sedan när Fredrik fick sitt första barn var han hemma de första tio dagarna, och sedan ytterligare två veckor i samband med semestern.

I år har han planerat att vara föräldraledig i två månader.