Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnrum och färgglädje

Barnbilder, kinesiska tecken, svampar, räkor, hundar med solbrillor och lite möbler.
Det är några av motiven när fyra grafiker öppnar en gemensam utställning på Ahlbergshallen på lördagen.

Pernilla Cederlund, Bernadetta Nordlinder, Johanna Bahlenberg och Åsa Maria Hedberg är medlemmar i Östersunds kollektiva grafikverkstad.

– Jag har just gått med, men har arbetat med grafiska uttryck i flera år, också när jag bodde i Tjeckoslovakien, berättar Bernadette.

Johanna Bahlenberg har för sin del varit med nästan från start och har hunnit jobba mycket med sina uttryck.

Hon visar både verk i torrnål, serigrafi och screentryck och andra tekniker, bland dem en flyktingfamilj och geometriska mönster.

Pernilla blandar serigrafier med tryck och har hämtat in kinesiska tecken för Buddha, upplysning och meditation.

Men här finns också hennes hund Japp försedd med solbrillor.

Åsa Maria Hedberg har egentligen föresatt sig att inte arbeta tvådimensionellt, hon har tidigare gjort en rad keramiska verk, bland annat en nio meter hög utsmyckning hos Folkhälsoinstitutet.

– Men jag är med i Grafikverkstaden sedan länge och detta har varit jättekul för mig.

Hon har fotat tvåårige sonen Atlas när han badar, sjunger, spelar på kaffeburkar och annat, därefter ritat av bilderna och tryckt dem plus lagt till färger. Allt monterat på skärmar till ett eget litet barnrum.

– Han spelar på allt som rör sig, här visar han ett fantasiinstrument som heter Boro Boro och här sjunger han "Öpera", skrattar Åsa Maria som kanske trycker upp sina bilder till en bilderbok för de närmaste.

Utställningen öppnar på lördagen och pågår över helgerna till och med tisdagen 6 januari, dock stängt måndagar och juldagarna.