Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barrow spelar för ett proffskontrakt

Knappa tre veckor har passerat sedan derbyförlusten mot GIF Sundsvall i juni. Nu ska Östersunds FK försöka ta revansch. Planen är enkel: inte låta Sundsvall låna bollen.

ÖFK–truppen har fått lite välbehövlig vila, följt av ett miniläger i Ånge som start inför höstsäsongen. Ett par nya ansikten har tillkommit (Lewis Sirrell och Grace Tanda) medan två har tackat för sig (Connor Ripley och Marcus Törnstrand).

Vårens klarast lysande stjärna för de rödsvarta var Modou Barrow som skjutit in sju mål och assisterat till fyra. Han omges av flyttrykten, och kan komma att lämna klubben inom kort.

Under uppehållet provspelade Barrow för engelska Championshipklubben Bolton Wanderers (som uppges ha lagt ett bud i 5-miljonersklassen för anfallaren), medan FA cup-finalisterna Hull City och Premier League-nykomlingen Queens Park Rangers har annonserat att de kommer att sända representanter för att kolla in Barrow i fredagens match.

Skadesituationen har också börjat ljusna en aning. Alexis Mendiola och Taylor Morgan är båda redo för spel och de förstärker en offensiv som alltså misslyckades med att få hål på GIF Sundsvall i junimötet. En match som halvvägs in fortfarande stod och vägde.

– När de gör 1–0, ett skitmål egentligen, så tycker jag att vi går ner oss och får det svårare och kommer inte upp i den nivån som vi kan, säger mittbacken Jonathan Azulay i veckans avsnitt av Superettan-Magasinet.

Det så kallade "skitmålet" är Johan Eklunds nickpassning till Adam Chennoufi som i fritt läge sköt 1–0 sedan Azulay och Douglas Bergqvist hamnat på mellanhand i luftduellen. Samme Eklund gjorde sedan 2–0 för "Giffarna". En nyckel för ÖFK lär bli att försöka få stopp på den storväxte anfallaren.

– Det är en bra forward, han är lurig. Men det är inte bara han. De har två bra forwards som har väldigt bra samarbete, så man får tänka på helheten, säger Jonathan Azulay och syftar på anfallspartnern Pa Dibba.

– Men självklart är Eklund en spelare man måste ha koll på.

Hemma på Jämtkraft arena är det ÖFK som ska ta initiativet.

– Vi ska inte låta dem ha bollen och försöka rulla ut dem så gott det går, och får vi en bra start så får vi med oss publiken, och det gör mycket i såna matcher, säger Azulay