Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Basket lockade många tjejer

I Östersunds sporthall anordnas denna vecka höstlovsbasket för elever på låg- och mellanstadiet. En aktivitet som på måndagen lockade en hel del basketsugna tjejer.

Annons

För de flesta barn och ungdomar innebär höstlovet ledighet från skola och läxor. Men att bara ligga hemma och slappa är det inte tal om. Runtomkring i Östersund anordnas nämligen massor av roliga aktiviteter.

Smilla Vågström och Myra Robinsdotter var två av de ungdomar som under måndagen hade tagit sig till sporthallen i Östersund för att spela höstlovsbasket.

– Jag tycker det är jätteroligt. Allt är kul, säger Smilla och fortsätter:

– Vi ska gå på filmfestivalen också, men vi har inte bestämt på vilken film än.

Även Myra var lycklig över att få spela basket på lovet.

– Jag ska vara med alla dagar. Det är kul för då slipper man sitta hemma och så håller man i gång så man orkar spela efter lovet.

För initiativet står Östersundshem och Jämtlands Basket och förutom att ungdomarna får spela mot varandra finns även Jämtlands Baskets a-lagsspelare på plats.

– Det ska bli kul att få spela med lite yngre förmågor, säger Jämtlands Baskets Brandon Peterson, som för dagen var a-lagets representant på träningen.

Förutom basket anordnas flera andra roliga aktiviteter i Östersund under höstlovet. Biosugna ungdomar kan bege sig till Storsjöteatern för att njuta av årets filmfestival och nyfikna barn kan besöka Jamtlis stenåldersläger för att lära sig tälja instrument och laga fisk i kokgrop.

Veronica Alfredsson, som är mamma till Myra, tycker att det är bra att det anordnas aktiviteter på höstlovet.

– Det är underbart. Barnen kommer i gång på morgonen och får röra på sig även om det bara är under någon timme.