Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖB föll på nytt mot Eos: "vi behöver ett bättre laganfall"

/
  • Taylor Wurtz var tillbaka i gammalt gott slag. ÖB-forwarden stred tappert och landade på mycket fina 30 poäng, 8 returer och 5 steals.   Arkivbild: Hans Andersson
  • Elizabeth Donohoe kompletterade väldigt bra, både med poäng och returer. En skön revansch efter en tids svajig form.

Eos blev för svårt igen för Östersunds damlag. Skånelaget vann även returmatchen i superettan, denna gång med 79–70.
– Vi behöver förbättra vårt laganfall. Alltför få spelare blev involverade, säger Krister Blomgren.
Det positiva var att ÖB aldrig vek ned sig och att USA-duon Taylor Wurtz och Elizabeth Donohoe storspelade.

Annons

ÖB kom till spel med bara nio spelare på grund av skador och sjukdomar. Däremot fanns nya amerikansk-bosniska förvärvet Belma Nurkic med.

Hon hade en tuff start i sin nya klubb och stannade på fyra poäng efter 25 minuters spel. Det lär säkert bli bättre vad det lider, när hon kommer in i tempo och tajming.

– Belma såg bra ut i defensiven. Hon läser spelet väldigt bra och bidrar på ett fint sätt. Men i dag fick vi inte ut så mycket av henne i offensiven. Men det berodde också på att vi tog för snabba avslut.

Hennes amerikanska lagkompisar Taylor Wurtz och Elizabeth Donohoe hade en desto bättre match. Det var dessa två som bar ÖB genom matchen.

Både med poäng framåt och i returkampen.

Wurtz hade mycket fina 30 poäng, 8 returer och 5 steals.

Donohoe – som tog gruvlig revansch efter en räcka tama matcher – fyllde på med 27+9.

– De hade båda fina siffror och jag har som sagt var inga problem med att de tar så många avslut, men vi behöver få ett bättre laganfall, menar Krister Blomgren.

Hur knäcker du den nöten?

– Vi ska titta på matchvideon, eftersom Liz och Taylor inte upplever att de tar för snabba avslut. Antingen är det att vi rör oss för dåligt eller också är det som jag säger. Men om vi ska gå upp i Damligan behöver vi få fler hot, få fler assist.

Guarden Olivia Lindgren led nog av att ha varit sjuk i veckan och stannade på 4 poäng. Moa Lundqvist hade det tufft i insidekampen och noterades för 2 poäng och 2 returer.

– Vi måste bli tuffare i insidekampen. Eos är jättefysiskt, något som de har med sig från spelet i Damligan.

Tror du att det blir Eos som vinner superettan?

– Ja, de är bra. Speciellt Mirjam Nikolai. Hon är riktigt jobbig och väldigt fysisk. Där gjorde Frida Joelsson ett bra jobb på henne. Hon fick verkligen slita för sina poäng när vi matchade Frida mot henne. Tycker också att "Alle" (Andreou) var aktiv och bra.

ÖB:s nästa match spelas på hemmaplan, nästa lördag mot Norrort.

Mer läsning

Annons