Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I nionde raka bortamatchen - Östersund föll med uddapoängen mot Eos

Det var en jämn fight i Eoshallen efter nästan ett dygns försening. Östersund fick inte riktigt till det defensiva spelet och det var det som fällde dem med ett enda poäng, 60-59.
– Det var tufft, vi kan mycket bättre men med lite perspektiv på det hela så kan vi bara bli bättre, säger Alberto Garcia.

Annons

Den nionde raka bortamatchen slutade med uddapoängsförlust. Matchen som egentligen skulle ha spelats på lördagen blev uppskjuten till söndagen på grund av vädret. Det var Eos som stod för motståndet och de är även dem som kommer till premiärmatchen i nya Sporthallen om en vecka.

- Vi fick vänta länge på flygplatsen och vi fick ställa om mentalt men å andra sidan fick vi istället tid att äta med laget, få en hel natts sömn och mer tid att ladda. Det påverkade oss med mentalt än fysiskt att skjuta på matchen säger tränare Alberto Garcia.

Eos som faktiskt har Östersund att tacka för sitt spel i ligan, när Östersund tidigare i våras slog Akropol i en kvalmatch i våras ledde det till att det istället var Eos som tog sista platsen i damligan.

Eos låg sexa i tabellen inför mötet och Östersund vilade placeringen bakom, därför var det inte förvånande att matchen blev så jämn. Uddapoängen skiljde dem åt.

Första perioden följde lagen varandra åt och det skiljde en poäng mellan lagen med fördel hemmalaget. I andra hade hemmalaget fem poängs försprång och hade greppet totalt sätt över första halvleken.

- De spelar med mycket energi och är ett hårt arbetande lag. Vi gjorde inte så bra ifrån oss med att försöka stoppa dem i första halvleken vilket gör att de leder.

Nykomlingen Östersund visar ändå att de är med och det var bud på fler poäng men det blev en del missar.

– I tredje höjer vi oss och har ett otroligt bra försvar och blir mer solida, säger Garcia.

I tredje perioden var Östersund poängbäst. Gästernas poängbästa duo från USA Taylor Wurtz och Taylor Procotor stod för 28 poäng tillsammans och fortsätter att skämma bort ÖB med poäng. Den här gången räckte det dock inte för seger för Östersund som föll så när som på en poäng.

- Vi vinner tredje men Eos ger inte upp. Vi lät dem ta tillbaka spelet. I slutet blev det väldigt tight men vi kunde inte ta segern i land utan förlorare med ett poäng.

Nästa lördag möts lagen igen och det blir extra speciellt för Östersund som får spela hemmapremiär i nya Sporthallen efter nio raka bortamatcher.

– Det ska bli härligt att äntligen få spela hemma. Vi hoppas på mycket publik som vill se vårt nya lag och heja på oss. De kommer att få se en bra match och förhoppningsvis kan vi vinna över dem hemma, säger Garcia.

Eos - Östersund 60–59 (17–18,20-15,8-15,15-11)

Östersund:Taylor Wurtz 15, Taylor Proctor 13, Danielle Elvbo 11, Isabelle Edholm 5, Elsa Paulsson 5, Elin Setzman 4, Olivia Lindgren 4, Fanny Paulin 2.

Returer: 54-34

Mer läsning

Annons