Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mästarlaget gästar Östersund: "Tror inte att det finns någon risk för underskattning"

Aktuell match: Damligan, lördag: 15.00. Östersund–Luleå.

Annons

Läget i lagen

Jämtland: Efter storsegern mot Eos i den första matchen i Sporthallen är det återigen dags för hemmamatch för Östersund. Denna gång kommer topplaget och regerande mästarlaget Luleå på besök.

– Vi gillar så klart att spela hemma och vi hoppas att det kommer bli en bra atmosfär. Förhoppningsvis blir det intressant för folk att komma och kolla när det är Luleå som kommer på besök, säger tränaren Alberto Garcia, som saknar Elin Setzman och Felicia Visscher på grund av hjärnskakningar.

– Det var oturliga situationer på träning, så de behöver vila, men i övrigt är alla okej, säger tränaren Alberto Garcia.

För att kunna slå topplaget Luleå tror Garcia på disciplin och fokus som nyckelfaktorer.

– Vi behöver veta vilka vi spelar mot, att de är regerande mästarlaget och väldigt välcoachade. Vi måste vara smarta och sätta oss i en bra situation. Vi måste vara fokuserade och disciplinerade för att kunna följa vår game plan, säger tränaren Alberto Garcia.

Alberto Garcia.

Luleå: Fjolårets etta i grundserien och SM-guldmedaljörer har tre förluster hittills i årets säsong. Två har kommit mot toppkonkurrenten Udominate, som nu toppar ligan. Luleå har dessutom fyra raka förluster i Eurocup, varav den senaste kom under torsdagskvällen mot Wasserburg från Tyskland, vilket innebär att laget nu är utslaget ur turneringen.

– Det gäller att fokusera om nu till nästa match. Vi har alltid pratat om nästa match efter Eurocupmatcherna och vi har mött Östersund både under försäsongen och tidigare den här säsongen, så vi vet att det är ett bra lag. Jag tror inte att det finns någon risk för underskattning, säger tränaren David Visscher.

Två spelare saknas i truppen. Rebecka Garderyd är långtidsskadad och Jelena Antic saknas på grund av ljumskskada.

Läs också: Se tabell och övriga matcher här

Senaste matcher

Östersund: 74–47 mot Eos (h), 59–60 mot Eos (b), 82–58 mot Telge (b).

Luleå: 84–64 mot Eos (h), 63–80 mot Udominate (b), 78–64 mot Alvik (h)

Statistik

Poäng: 1) Portia Durrett, Telge 19,67 2) Veshaundra Young, Eos 18,55, 3) Klara Lundquist, Alvik 17,90... 11) Taylor Wurtz, Östersund 15,60.

Returer: 1) Portia Durrett, Telge 11,22, 2) Keyora Wharry, Mark 10,78, 3) Christy Bacon, Uppsala 10,67... 15) Taylor Proctor, 7,6.

Assists: 1) Klara Lundquist, Alvik 5,2, 2) Jelena Antic, Luleå 4,4, 3) Ellen Åström, Telge 4,27... 9) Taylor Wurtz, Östersund 3,0.

Mer läsning

Annons