Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersund föll efter tung svacka i sista perioden

I en svängig match i Södertälje var det hemmalaget Telge Basket som var bäst när det gällde. Östersund ledde klart flera gånger men föll till slut med 84–75.

Annons

En svag avslutning på första halvlek och sju torra minuter i fjärde perioden sänkte Östersund i den viktiga bortamatchen mot Telge i kampen om en slutspelsplats.

Östersund fick en smakstart på matchen i Täljehallen. Laget ledde med 15–8 redan efter knappt fyra minuter och när perioden var över ledde Östersund med elva poäng, 28–17.

Östersunds Danielle Elvbo utmanar Telges Tayler Mingo.

Om allt stämde för Östersund i första perioden, var den andra raka motsatsen. Laget höll visserligen greppet om matchen länge och hade ledningen med 39–31 när mindre än en och en halv minut återstod av perioden.

Sedan gick det snabbt. Telge gjorde blixtsnabbt 10–0 och tog med sig en ledning in i halvtidsvilan. Anita Ilic kvitterade för Telge med en trepoängare med 13 sekunder kvar. Sedan lyckades Östersund slarva bort bollen direkt efter inkastet och hemmalagets amerikanska Tayler Mingo kunde lägga i halvlekens två sista poäng och ge Telge ledningen med 41–39.

I tredje perioden tog Taylor Wurtz över showen – tre treor och totalt 15 poäng från amerikanskan i perioden där Östersund på nytt klickade offensivt och vände till ledning 67–60 inför slutronden.

Där inledde Östersund bra, men hamnade sedan i en förödande svacka. Under nästan sju minuter utan poäng för gästerna vände Telge 63–69 till ledning 76–69. När Olivia Lindgren till slut fick i en trea till 76–72 var det bara en och en halv minut kvar att spela.

Taylor Wurtz, som inte gjorde några poäng i fjärde perioden efter sin explosion i tredje, var poängbäst i Östersund med 21.

Matchfakta/Basketligan damer

Telge–Östersund 84–75 (17–28, 24–11, 19–28, 24–8)

Poäng, Östersund: Taylor Wurtz 21, Olivia Lindgren 14, Isabelle Edholm 14, Danielle Elvbo 13, Elsa Paulsson 10, Elisha Harris 3.

Mer läsning

Annons