Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersund gjorde processen kort – Uppsala utklassade

Östersund Basket gjorde vad de skulle och körde över bottenlaget Uppsala Basket med 74-41 under lördagen, Uppsala har nu inkasserat 17 förluster på lika många matcher.

Annons

Redan i första perioden kunde Östersund Basket sätta tonen för resten av matchen, skotten satt och Östersund spelade rörlig basket offensivt. Det mesta från trepoängslinjen gick i korgen för hemmalaget.

Isabelle Edholm sätter två av två straffkast i den första perioden.

Coach Alberto Garcias lagbasket fungerade fullt ut för Östersund, poängen var spridda över hela laget. Men det var mot det sämsta laget i tabellen, noll inspelade poäng i Basketligan för damer. Dessutom följde bara nio spelare med upp till Jämtland.

– Vi var inte tillräckligt aggressiva i vårt försvarsspel i dag, vi gav Östersund alldeles för mycket utrymme. Men vi är ett ungt lag och vi försöker jobba inför ett studnande kval, och vi ska försöka vara så bra som möjligt då, säger Thomas Jackson, coach i Uppsala,

19 poäng var det till Östersund Baskets fördel efter halva matchen spelad, 39-20.

Östersund lämnades öppna från trepoängslinjen konsekvent under matchens 40 minuter, något som Uppsala aldrig kunde åtgärda i försvaret. Östersund rullade på 12 spelare i hela matchen, framförallt i slutskedet kunde laget vila deras största stjärnor.

– Vi har haft en tuff period på sistone, med flera matcher som vi borde ha vunnit, men vi visade i dag att vi är ett lag och vi tror på varandra. Det visade sig i spelet också, säger Alberto Garcia, Östersunds tränare.

Efter tredje blev matchen avslagen och tempot sjönk, Östersund gjorde bara det som krävdes och kunde hålla ut till en utklassande seger, 78-41.

Östersund-Uppsala 78-41

(24-16, 15-4, 25-8, 14-13)

Poäng: Elsa Paulsson 15, Taylor Wurtz 15, Danielle Elvbo 15,

Returer: Taylor Proctor 12, Elsa Paulsson 8, Taylor Wurtz 7

Assist: Taylor Wurtz 3, Taylor Proctor 3, Fanny Paulin 2

För dig som pluskund: Wurtz vill leda Östersund tillbaka på rätt spår: "Vi måste vara ödmjuka"

Mer läsning

Annons