Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersunds basket straffade Visby i andra raka segern

Östersunds basket hade medvind efter segern mot Uppsala. Och gick in i matchen mot Visby och tog sin andra raka seger

Annons

Alberto Garcia, tränare i Östersund basket.

Sjunde plats i tabellen och vinst i en av fyra matcher. Det var facit för Östersund Basket inför långväga bortamatchen mot Visby. Men det var också ett Östersund som kom med råg i ryggen efter storvinsten mot Uppsala.

– Det hjälper när man vunnit senaste matchen, veckan blir lite lättare, träningarna blir lättare. Vi tänkte att det här var en match vi kunde vinna men ville samtidigt inte underskatta dem, säger tränaren Alberto Garcia.

Han och laget är glada att kunna notera sin andra seger i rad och för säsongen. Men Garcia är inte helt nöjd med spelet trots allt.

– Det gick lite upp och ner. Vi hade första perioden men tappade i andra, som inte var så bra, hämtade upp oss i tredje och i fjärde tog vi ledningen och höll i det, säger han och fortsätter:

– Anledningen till att vi tog ledningen var att vi spelade bra försvar och att vi spelade som ett lag i offensiven. Då var det svårt för dem att få stopp på oss. När Visby fick komma tillbaka i matchen var det för att de var mer aggressiva, vi tappade kontrollen och försökte göra saker som individer. Det blir lätt så när med unga spelare som inte har så mycket erfarenhet.

Taylor Wurtz var återigen den spelare som tog mest poäng i Östersund, denna gång jämte Danielle Elvbo. Överlag gjorde Östersund basket en bra insats, både individuellt och som lag.

– Jag är nöjd men som coach tänker man alltid att man kan göra saker bättre. Men vårt försvar blir mer och mer solitt så det är jag glad för.

Nästa match är mot Alvik redan på onsdag. Ännu en lång resa alltså, något som kan vara tärande, både på coacherna och på laget. Men det finns en ljusning i tunneln.

– Vi försöker se det från den ljusa sidan. Vi har många bortamatcher nu, men senare kommer det att bli tvärtom, så nu försöker vi bara sno några vinster, säger Garcia.

Han har också en bra känsla inför mötet med Alvik, som inte heller haft den bästa starten på säsongen men ändå har tre vinster på sex matcher. Alberto Garcia menar att det kan bli en utmaning.

– De är väl coachade och de har Klara Lundquist som är en stor svensk talang och någon stor spelare så det kan bli svårt för oss som inte har storleken. Men om vi gör det på rätt sätt har vi en chans att ta hem ännu en match.

Danielle Elvbo, 13 poäng i matchen mot Visby.

Matchfakta

Visby - Östersund 62-73

(13-21, 19-12, 14-22, 16-18)

Visbys bästa: Taylor Gault (17), Marlene Wallin (14), Jose Ann Johnson (11), Danielle McCray (8), Felicia Camara-Ponturo (6)

Östersunds bästa: Danielle Elvbo (13), Taylor Wurtz (13), Elin Setzman (12), Isabelle Edholm (8), Frida Joelsson (8)

Senaste matcherna Östersund: 70–41 mot Uppsala, 75–85 (dubbla förlängningar) mot Mark, 61–100 mot Udominate.

Straffprocent: 75–73

Returer: 24/27 (Wurtz 6).

Assists: 11 /16 (Wurtz 5).

Turnovers: 15/12 (Paulson, Paulin 2)

LÄS OCKSÅ:

Östersunds damer fortsätter sin rekordhöst – långresa väntar till Visby

Första segern för Östersund i Damligan – vände mot Uppsala

Mer läsning

Annons