Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnorna ledde Östersund till storseger: "Klev verkligen fram"

Nykomlingen ber inte om ursäkt i basketligan. Storsegern mot Telge, 82–58, gör att Östersund cementerar slutspelsplatsen.
– Vi kan tävla mot de bästa lagen, säger forwarden Taylor Wurtz efter säsongens tredje seger.

Annons

Telge kunde inte stoppa Östersund och Taylor Wurtz. Amerikanskan satte 17 poäng och störde Telge med sitt försvarsspel.

Näst sista matchen på säsongens långa, inledande bortaturné. Och Östersund fortsätter att plocka segrar.

Mot Telge i Täljehallen var det inget snack. Östersund blåste hemmalaget av banan i första halvlek och vann med 24 poäng, 82–58.

– Vi hade en ledig vecka och fokuserade på vårt spel. Coach hade en jättebra matchplan och vi satte vårt försvar, det var nyckeln, säger forwarden Taylor Wurtz.

Östersund tog kommandot direkt – med hjälp av ett disciplinert och väl förberett försvarsspel. Laget lät inte Telge komma in i sina spel och i sin rytm, tvingade fram misstag och sprang i enkla poäng. Dessutom höll Östersund två av Telges nyckelspelare i ett kort koppel, Jasmine Gill stannade på fem poäng och Ellen Åström på fyra.

– Det var viktigt. De är riktigt bra spelare och det säger mycket om vårt hjärta. Det var en laginsats. Ett lagförsvar, säger Wurtz, som var alert i försvar och stal bollen fyra gånger.

Taylor Wurtz lirade fin basket även offensivt med 17 poäng och fyra assister. Men när laget avgjorde i första halvlek fick hon se Taylor Proctor dominera från trepoängslinjen. Hon sköt 17 av sina 23 poäng i första halvlek.

– Grymt. Enastående. Hon sköt riktigt bra och fick även en del lägen inside. Det öppnar upp golvet för alla andra. Hon klev verkligen fram för oss i kväll, säger Wurtz.

Nykomlingen Östersund har nu vunnit tre av säsongens åtta ligamatcher – och ser ut som ett solitt slutspelslag.

– Vi är i en riktigt bra position efter att vi har lyckats stjäla några matcher på bortaplan. Vi kan tävla mot de bästa lagen, säger Taylor Wurtz.

Och ska man tro Telges coach Viktor Bengtsson pekar det bara uppåt.

– Östersund kommer att bli lite, lite bättre när de får en amerikanska till. De får mer rotation och erfarenhet, säger han apropå det jämtländska lagets värvning av Elisha Harris.

Mer läsning

Annons