Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borås saknar poängbäste spelaren mot revanschsuget Jämtland

Tisdag, 3 januari. Basketligan herr: 19.04: Jämtland–Borås

Annons

Senast lagen möttes drog Jämtland det längsta strået på hemmaplan där de ineldde med att ta ledningen men fick en ordentlig uppläxning när Borås gjorde en monstervänding från Jämtland och gjorde 18–1 under kort tid. Men sedan kunde Jämtland rädda upp och göra en bättre andra halvlek och vinna matchen med sex poäng. Dessförinnan stod Borås för samma prestation på egen hemmaplan där de vann med sex poäng över Jämtland. I och med Jämtlands seger över Borås så bröt de även en trend när du för första gången sedan serien startade vann över ett lag i den övre halvan av tabellen.

Läget i lagen

Borås: Borås kommer att komma till Östersund utan sin viktiga pointguard James Washington som lämnat laget. Ersättare för honom blir Jerome Seageares ifrån UNLV som således inte verkar bli spelklar till tisdagsmatchen. Dessutom är det oklart om Shaquille Hines blir med då han saknades i senaste matchen. Borås har haltat sig genom säsongen med både toppar och dalar, laget har haft svårt att hitta en jämn nivå. Det mycket på grund av att truppen har varit utsatt för skador och därför inte kunnat tränat och matchat med full trupp.

Jämtland: Jämtland kommer senast från en tung bortaförlust mot Luleå som Gehrke själv beskriver som "nattsvart". Därför är nog hela laget sugen på att vända på det till mötet mot Borås som man vann mot senast hemma.

Även Jämtland har lite manfall i spelartruppen. Ett litet frågetecken finns på Mike Bruesewitz som gått med feber men verkar vara på bättringsvägen, väntas att vara kry till tisdagens match. Även Preston Purifoy har visat på framsteg i sin skada och man hoppas kunna sätta honom i spel också. Olle Lundqvist och Daniel Johansson ansluter till truppen medan Oliver Gehrke missar då han spelar landskamper med HU18 i Baltic Cup.

– Vi går mot ljusare tider både bildligt- och bokstavligt, skriver Torbjörn Gehrke på JB:s hemsida.

Senaste matcherna:

Borås: 77–49 mot Malbas, 75–72 mot Uppsala, 77–85 mot Nässjö.

Jämtland: 75–92 mot Luleå, 60-74, mot Norrköping, BC, 86-78 mot Södertälje.

Statistik:

Poäng: 1) Toni Bizaca, Södertälje 18.4, 2) Mike Bruesewitz, Jämtland, 18.1, 3) James Washington III, Borås 18.1.

Returer: 1) Mike Bruesewitz, Jämtland 8.4, 2)Joakim Kjellbom, Norrköping, 8.1, 3) Yannick Anzuluni, Luleå, 7.8.

Assist: 1) Jabril Durham, Jämtland, 6,9, 2) James Washington III, Borås, 5,8, 3) Jonathan Persson, Uppsala, 4,4.

Mer läsning

Annons