Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cinac skadad – missar Norrköpingsmatchen och kanske ännu fler matcher

Dino Cinac är skadad och missar hemmammatchen mot Norrköping.
– Han blir borta allt ifrån ett par dagar till ett par veckor, säger Torbjörn Gehrke.

Annons

Dino Cinac är knäskadad och missar matchen mot Norrköping.

Cinac har varit en av Jämtlands och hela ligans bästa spelare i år. Han är tvåa i poängligan och har hållit en mycket jämn standard.

Därför är det förstås ett stort avbräck att han missar tisdagens möte med Norrköping. Risken finns också att han också måste stå över på fredag, mot Luleå, också det på hemmaplan.

Orsaken är den skada han ådrog sig i fredags mot Södertälje.

Cinac vred till både foten och knäet med cirka åtta minuter kvar. Tros det bet han ihop och krigade vidare matchen ut.

– Dino spelade vidare för att han ville vinna matchen. Men det är ett högt pris vi får betala eftersom han kan bli borta ett tag, menar Torbjörn Gehrke, coach i Jämtland.

Den kroatiske forwarden hade rejält ont i helgen och Jämtland inser att man måste låta Cinac genomgå en rejäl läkarundersökning. Risken är att han blir borta ett tag.

Jämtlandsspelaren fick en hastig koll av en läkare i Södertälje, direkt efter fredagsmatchen och även om en hel del skador uteslöts då, var läkaren ändå osäker innan en rejäl undersökning görs.

Nu gäller det förstås att anpassa laget efter rådande situation och försöka minimera det tomrum som Dino Cinac lämnar.

– Det kommer naturligtvis att sätta stor börda på Mike Brusewitz, Samuel Berkelund och Preston Purifoy, som får agera stora. Det kommer krävas ett monsterjobb ifrån våra guards för att kompensera i försvar och returtagning, menar Torbjörn Gehrke.

Han kommer även att behöva lyfta in sin son, blott 16-årige Oliver Gehrke, som en länk i roteringen. Allt för att avlasta de ordinarie spelarna.

Anton Kobylak kan bli en nyckelfaktor och även Olle Lundqvist (om hans knä håller för spel).

– Samtidigt ger det här chanser till spelare som inte fått lika mycket speltid som de velat ha. Nu ska all träning och förberedelser betala sig, säger Torbjörn Gehrke och tillägger:

– Är man en ung spelare och vill få chansen till utveckling och spel i Ligan, vet nog alla vid detta laget var ett bra alternativ att spela är...

Mer läsning

Annons