Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En hårsmån skilde mellan succé och fiasko när Jämtland rasade ihop i förlängningen

/
  • Borås och matchens suveräne spelare var Omar Krayem som gjorde poäng både från nära och långt håll. Här är det Jämtlands Jaan Puidet som blir på efterkälken.
  • Jakob Siigurdarson hade ett otroligt flow i anfallsspelet under första halvlek. Zsolt Szabo kan inte stoppa islänningen från att sätta en tvåa.

Ett enda skott skilde mellan succé och fiasko, så nära var Jämtland Basket en riktig storskräll mot ett av Sveriges bästa lag. Efter förlängning kunde Borås vinna med 101-93..

Annons

Det var alltså inget snack i förlängningen, men i läge 83-83 och åtta sekunder kvar, hade Jämtland bollen och avgörandet i egna händer. Då skulle förstås Corin Henry styra och ställa. Han trixade sig fram, kom i skottläge, men missade.

Närmare än så går det inte komma en hejdundrande framgång som i så fall hade gett eko i hela Basketsverige. Ett slutspelsjagande Jämtland hade Borås i brygga, men som så många gånger förr knöts inte säcken åt. Gästerna kunde slingra sig ur och efter ett antal magnifika trepoängsskott från långt håll Omar Krayem o Co ännu en triumf – säsongens femtonde och fortsatt toppkänning.

– Det var en mycket bra basketmatch och som alltid här i Östersund tuffa tag, summerade Borås coach Patrick Ryan.

Han sken inte som en sol, men var glad inombords. Laget var periodvis i matchen riktig illa ute. Jämtland spelade bra. I en sekvens i tredje perioden gjorde Jämtland exempelvis 15 poäng i följd.

– Men det hjälper inte och nu har vi inte längre avgörandet i egna händer, sa hemmalagets tränare Torbjörn Gehrke, märkbart besviken, och han hade anledning att vara det.

– Vi missar på tok för många returtagningar plus att till synes givna trepoängslägen inte sitter i motståndarens korg. Man har inte råd med sådant mot lag med Borås kaliber, fortsatte han.

Fast samtidigt som Gehrke visade besvikelse lyfte han på hatten för Borås och inte minst Jakob Sigurdarson och Omar Krayem.

– Sigurdarson hade ett grymt flow i första halvlek och vi tvingades till taktikiska förändringar för att få stopp på honom.

– Omar Krayem sköt många treor i avgörande lägen och det är inga enkla skott att försvara sig mot, men det är heller inga enkla skott att sätta dit gång på gång på gång, analyserade Torbjörn Genhrke.

Jämtland började bra. Ledde efter första perioden. Borås skärpte sedan både farten och precisionen och vände. I tredje såg Borås ut att gå ifrån, men det var då Jämtland gjorde femton poäng i följd. Så i slutperioden blev det till en gastkramning där Jämtland alltså var ett ynka skott ifrån att fälla bjässen.

Fast i förlängningen var det bara ett lag på banan. Borås spelade avslappnat och säkert, medan Jämtlands energi liksom rann ur spelarna: "Vi var ju så himla nära...", tycktes många älta inom sig.

Slutspelsdrömmen är nu mer en dröm än något annat.

– Vi är i händerna på vad de andra lagen gör. Själva måste vi göra 4-5 liknande toppmatcher som den här i dag och vinna 3-4 av dem. Ändå är det inte säkert att vi avancerar i tabellen. Det är verkligheten. Nu gäller att prestera, men att fokusera på varje omgång och ingenting annat, sa Gehrke.

Jämtland-Borås

93-101, (23-16, 42-46, 63-61, 83-83,)

Poäng, Jämtland: Corin Henry 22, Najee White 20, Niklas Larsson 19, Jaan Puidet 11, Dino Cinac 10, Zsolt Szabo 5, Gustav Hansson 3, Anton Berglund-Kobylak 3, Borås: Omar Krayem 33, Jakob Sigurdarson 24, Ronald Boggs 15, Toni Vitali 14, Simon Gunnarsson 8, Michael Palm 4, John Brändmark 3,

Publik: 608

Mer läsning

Annons