Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtland jagar tredje raka mot Malbas i Basketligan

Fredag. 19.04. Basketligan herr. Malbas-Jämtland

Annons

Mike Bruesewitz vid strafflinjen i en hemmamatch före jul. Den amerikanska powerforwarden är en av ligans bästa spelare vad gäller poäng och returer.

Läget i lagen

Malbas: Fjolårets succétränare Henrik Svensson har haft ett kämpigt år, med ett nästan helt nytt lag, många skador och en begränsad ekonomi. Nu har även nyckelspelaren Fredrik Larsson lämnat laget. En utländsk ersättare ska komma in, men troligen inte till fredagens match. Malmölaget har bara vunnit en av sina 17 matcher i år, men den var desto tyngre; mot topplaget Borås.

Jämtland: Det har förstås varit mungiporna uppåt efter segern mot Uppsala – en match där Jämtland hittade tillbaka till det höga tempot och högprocentiga skyttet i anfallsspelet. 98 poäng mot försvarsstarka Uppsala är väldigt bra. Skadeläget har ljusnat en del på sistone. I veckan har man dock haft ett frågetecken i laget. Det är Anton Kobylak-Berglund som har en diffus fotskada. Han kan vara osäker till spel mot Malbas.

Senaste möten

2–0 i matcher till Jämtland i år. 93–76 i Malmö och 102–58 i Östersund.

Statistik

Poäng: 1) Toni Bizaca, Södertälje 19,0, 2) Dino Cinac, Jämtland 18,0, 3) Mike Bruesewitz, do 17,5... 7) Adrian Rodgers, Malbas 16,0.

Returer: 1) Mikae Bruesewitz, Jämtland 8,2, 2) Joakim Kjellbom, Norrköping 8,0... 9) Lars Elbäck, Malbas 6,3.

Assist: 1) Jabril Durham, Jämtland 6,2,2) Jonathan Person, Uppsala 4,4... 3) Jordan Peltier, Malbas 3,1.

Mer läsning

Annons