Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtland sprang ifrån Malbas – utklassade jumbon på hemmaplan

Jämtland Basket chockade jumbon Malbas redan i matchinledningen och släppte därefter inte på gasen. Slutsiffrorna i fredagkvällens ligamatch i Sporthallen skrevs till slut till 102–58.

Annons

Publiken hade knappt hunnit sätta sig innan Preston Purifoy gjort fyra snabba poäng i matchens första sekunder, sedan fortsatte Jämtland i samma tempo under den första perioden.

– Det första vi behövde göra i dag var att komma ut och döda matchen. Det gjorde vi väldigt bra, sade Jämtlands coach Torbjörn Gehrke efter matchen.

– Det är katastrof att vi inte kommer ut och är mer redo. Det var inget snack om att vi förmodligen inte skulle vinna den här matchen, men vi hade kunna hålla lite mer fokus i början. Vi var inte med, sade gästande coachen Henrik Svensson.

Jumbon Malbas, som dragits med sjukdomsproblem under veckan, hade lite att säga till om under den första fjärdedelen, som Jämtland vann med hela 34–11.

Under resten av matchen kunde Jämtland spela ut och hålla fokus. Olle Lundqvist, som missat flera matcher under inledningen av säsongen på grund av sjukdom, hade en fin kväll där han blandade blockar med dunkar och sänkta treor.

Läs också: Stjärnans uppmaning till publiken: "Ni kan vara lite mer elaka när ni går på basket"

Jabril Durham var en av de tongivande spelarna när Jämtland Basket sprang ifrån Malbas på hemmaplan.

Torbjörn Gehrke gav samtliga spelare gott om speltid och till slut hade elva spelare noterats för poäng i matchen, varav sju hade över tio poäng.

Slutresultatet skrevs till slut till 102–58 efter att Jämtland haft chans att notera dubbla antalet poäng på resultattavlan i slutet av matchen.

Redan på tisdag får Jämtland Basket en ny chans att ta en seger på hemmaplan när Borås kommer på besök.

– Inställningen kan vi ta med oss, men det går inte att dra några växlar spelmässigt när Malbas är så korta i roteringen. Men det vi kan bära med oss är att vi går ut och gör det vi har sagt, säger Gehrke.

Mike Breusewitz var poängbäst i Jämtland för kvällen.

Matchfakta/Basketligan herr:

Jämtland–Malbas 102–58 (34–11, 23–15, 26–18, 19–14)

Poäng, Jämtland: Mike Bruesewitz 15, Niklas Larsson 14, Preston Purifoy 12, Jabril Durham 11 , Olle Lundqvist 12, Dino Cinac 11, Jaan Pudiet 11, Anton Kobalyk-Berglund 5, Daniel Johansson 5. Gustav Hansson 4, Oliver Gehrke 2.

Publik: 904.

Mer läsning

Annons