Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtlandsduo uttagen i Sveriges trupp till EM i Turkiet

Här är dagens glada basketbesked: Jämtlandsduon Daniel Johansson och Olle Lundqvist är uttagen i Sveriges trupp till EM för H18 i Turkiet.

Annons

Olle Lundqvist är en av två Jämtlandsspelare som är uttagen i den 12 man starka truppen till EM-slutspelet i Turkiet. Den andra är forwarden Daniel Johansson.

Beskedet var inte helt oväntat med tanke på att de båda Jämtlandsspelarna fanns med i den ursprungliga EM-truppen i somras. Då ställdes mästerskapet in på grund av plötsliga oroligheter i Turkiet.

Fiba, det internationella förbundet, vågade helt enkelt inte arrangera mästerskapet med tanke på den våldsvåg som plötsligt svepte in över landet.

I det läget trodde många att hela EM-slutspelet skulle strykas och ställas in för gott, men Fiba har haft andra planer. Nu, när det relativa lugnet har återvänt till Turkiet, ska EM avgöras i slutet på december.

Mästerskapen ska spelas på samma plats som det var bestämt från början, i hamnstaden Samsun, med cirka 580 000 invånare.

Sveriges lag kommer att vara samlat för träning och landskamper från 12 till 23 december. Den blågula truppen har en klart Norrlandsprägel, med totalt sex spelare från Luleå och Jämtland.

Sverige har lottats in i en minst sagt tuff grupp. Övriga lag är Spanien, Italien och Kroatien – idel stormakter inom europeisk basketboll.

Här är Sveriges trupp:

Olle Lundqvist och Daniel Johansson, Jämtland, David Appelgren, Jonathan Arvidsson, David Höök och Edvin Tedesjö, Luleå BG, Felix Edwardsson, Bros, Sami Harun och Felix Lemetti, Fryshuset, Ludvig Johansson, Mark, Vilgot Larsson, Juventut, Alan Zekovic, Uppsala.

Mer läsning

Annons