Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtlandstruppen fulltalig inför matchen mot Uppsala: "Det ger en positiv känsla"

Basketligan herr: Jämtland–Uppsala, torsdag 19.04

Annons

Jämtland har haft det lite tufft på slutet, fallit mot tuffa lag och tappat greppet om matcher som de öppnat bra. I senaste matchen mot Nässjö var det framför allt oförmågan att sätta bollarna. Första perioden var helt trepoängslös, men det var som att laget fått en förbannelse över sig att bollen inte skulle i. Det gick ut över, trepoängare, straffkast och till slut satte det sig i huvudet på spelarna. Laget har dessutom varit kantat av skador och sjukdomar. Bland annat Mike som kom tillbaka efter julen och hade feber och var dålig, Dino fick problem med en skottarm och Preston har haft känningar i baksida lår.

Därför var det positiva besked som coach Gehrke lämnade på onsdagsträningen att truppen har varit fulltalig den här träningsveckan.

– Vi har inte gjort något särskilt för att vända på någon slags känsla eller höja självförtroendet, däremot hoppas jag att det kommer lite av sig själv nu när alla har varit med och tränat den här veckan och att alla kan spela efter sin egen bästa förmåga, säger Torbjörn Gehrke inför mötet med Uppsala.

Senaste matcherna:

Jämtland: 71–78 mot Nässjö, 69–77 mot Borås, 75–92 mot Luleå.

Uppsala: 97–58 mot Malbas, 60–86 mot Nässjö, 72–75 mot Borås.

Statistik:

Poäng: 1) Toni Bizaca18.7, 2) James Washington III 18.1, 3) Dino Cinac 17.3.

Returer: 1) Mike Bruesewitz 8.5, 2) Joakim Kjellbom 8.1, 3) George Valentine 7.5.

Assist: 1) Jabril Durham 6.3, 2) James Washington III 5.8, 3) Jonathan Person 4.4.

Mer läsning

Annons