Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledning för Jämtland i halvtid – då svarade serieledande Luleå med mäktig vändning

I halvtid hade Jämtland serieledande Luleå i gungning.
Då rasade allt för Jämtlands del när hemmalaget vann tredje perioden med förkrossande 32–10.

Annons

Luleå var obesegrat på hemmaplan inför torsdagens match mot Jämtland. Efter en jämn första period och en bländande inledning av den andra lyckades Jämtland skapa sig ett försprång på sju poäng tidigt. Trots att hemmalagets Yannick Anzuluni hade en stark halvlek där han noterades för 20 av hemmalagets 46 poäng höll Jämtland ledningen in till halvtid, där avståndet var sex poäng mellan lagen.

I den andra halvleken kom Luleå ut som ett helt annat lag och gjorde 17 raka poäng innan Jämtland fick in sina första poäng i halvleken, som kom genom en trea av Anton Kobylak-Berglund.

Trots att Jämtland gick kort i roteringen på grund av skador, sjukdomar och EM-uppdrag stannade raset av i den sista perioden där Jämtland kunde hålla betydligt mer jämna steg med hemmalaget, men matchen var redan förlorad.

Basketfeber: Strålande första halvlek – sedan platt fall i tredje

Mike Bruesewitz var ett osäkert kort inför matchen men fanns med på planen även om varken speltiden och poängproduktionen var den vanliga. Preston Purifoy, som syns i bakgrunden saknades i matchen på grund av en muskelbristning.

Poängkungen Mike Bruesewitz spelade i matchen trots sjukdomsbesvär. Under de dryga elva spelminuterna lyckades Bruesewitz göra fem poäng. Niklas Larsson blev i stället poängbäst i Jämtland för kvällen med sina 17 poäng efter fem trepoängare.

Slutresultatet skrevs till 92–75 och Luleå befäster serieledningen samtidigt som laget är fortsatt obesegrat på hemmaplan.

Läs också: Leder assistligan i serien: ”Gehrke har varit på mig sen första dagen”

Luleå–Jämtland 92–75 (26–24, 20–28, 32–10, 14–13)

Poäng, Jämtland: Niklas Larsson 17, Dino Cinac 12, Anton Kobylak-Berglund 12, Jaan Puidet 9, Gustav Hansson 7, Samuel Berkelund 7, Jabril Durham 6, Mike Bruesewitz 5.

Publik: 2 330.

Mer läsning

Annons