Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrköping vann till sist – Jämtland gjorde det spännande ända till slutet

Det var en spännande match i Stadium Arena. Jämtland fick utdelning efter några smarta timouts men jobbade hela matchen lite i uppförsbacke. Det blev hemmalaget som till slut vann matchen med 81–70.

Annons

Efter 18 dagars break ställdes Jämtland Basket mot svåra Norrköping borta i Stadium Arena. Matchen började rätt jämnt, vid 6–12 underläge tog tränare Gehrke en välplacerad timeout som gjorde att man snabbt hämtade ikapp till 12–12. Något som i sin tur tvingade Norrköping till egen timeout. Hemmalagets starka defensiv gjorde det svårt för Jämtland att komma till i en mot en-situationerna. Dessutom tvingades man vila poängkungen Mike Bruesewitz efter att han tidigt i första perioden faulats två gånger. Hans första sju poäng i första halvlek kom på straffkast, inte ett enda spelmål fick han till i de första två perioderna.

– I första ger vi dem ett för stort försprång, vilket gör att det sänker oss mentalt. Trots att vi hämtar upp det så faller vi lätt tillbaka i gamla gängor, säger Gehrke.

Tidigt i andra perioden tog Jämtland ännu en timeout, troligen i oro för att det inte skulle rinna iväg ytterligare men denna gång gav det inte samma utdelning och hemmalaget kunde istället ta greppet om matchen. Jämtland fick jobba hårt för att komma till avslut och Norrköping hade några spelare som kunde generera trepoängare efter trepoängare. Dessutom kunde de snabbt vända hemåt när Jämtland väl fick kontringsläge och kunde försvara sig med fyra man mot en. Det var en tuff första halvlek för gästande Jämtland, en halvlek som var en trepoängsjakt som hemmalaget gick starkast ur.

– Överlag gör vi en otroligt dålig första halvlek och jag tycker att det märks att vi har haft ett långt upphåll, vi är inte riktigt med till en början. Vi är missnöjda av genomförandet i första helt enkelt, säger Gehrke.

Arkivbild: Jabril Durham och Jämtland Basket mötte Malbas på bortaplan.

Bruesewitz fick göra en trepoängare till slut och det var i princip så han öppnade tredje perioden. Men utöver det fick väl inte Jämtland det uppsving de hade behövt i andra utan det var fortsatt tungsprunget.

Stundtals var det ändå bra energi i försvaret för Jämtland och man gjorde även en del snygga försök att visa att man var med i matchen med sina utmaningar mot korgen. Något som gjorde att man knappade in på hemmalaget i tredje perioden trots alls, det stod 59-56 när tredje var slut. Dino Cinac fick till skyttet ordentligt i tredje och fixade där 12 poäng och var en stor anledning till återhämtningen som gav en skönare öppnning till sista perioden och en mer spännande matchsituation inför sista och avgörande perioden.

– Trots att tredje perioden är vår bästa poängmässigt så är vi offensivt inte speciellt bra, vi är bra defensivt och tar till vara på de skott vi väl lyckas få. De är rätt aggressiva och knuffar oss tillbaka på hälarna hela tiden.

Jämtland hade otroligt kompakt och svårspelad zonpress mot hemmalaget från andra halvleks start, något som tog Norrköping något att finna vägar förbi. Till slut gjorde de det och fann åter övertaget. Vid 74–67 tog Jämtland timeout igen och hoppas på några snabba mål att komma ikapp med sju måls underläge med 3.30 kvar att spela. Men inga snabba mål kom utan Norrköping fick taktiskt och lugnt spela bollen runt och slösa tid. Till sist blev hemmalaget för svåra och det blev 81-70.

– Det är lite irriterat just nu, vi är rätt missnöjda men får ta med oss det här. Vi är trots allt med hela matchen och lyckas jämna ut fast det är vi som får jaga hela tiden.

Norrköping -Jämtland 81–70

(18–18, 28–16,13–22,22–14)

Jämtland: Mike Bruesewitz 22, Preston Purifoy 14, Dino Cinac 14, Gustav Hansson 5, Samuel Berkelund 5, Jabril Durham 4, Jaan Puidet 4 ,Niklas Larsson 2.

Returer: 34–36

Mer läsning

Annons