Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukdomsproblem hos Malbas inför matchen mot Jämtland: – Har fått ställa in träningar

Fredag. Basketligan herr: 19.04. Jämtland–Malbas

Annons

Läget i lagen

Jämtland: När tabelljumbon Malbas kommer på besök till Sporthallen är det bara seger som tränare Torbjörn Gehrke ser framför sig.

– Det är en match som vi ska ta, det är inget snack om det. Att säga något annat vore fegt. Vi har ett djupare, bredare och spetsigare lag än vad Malbas har. De ska inte orka med oss, förutsatt att vi går in och gör jobbet, säger Gehrke.

Malbas besegrade Borås tidigare i november och Gehrke vet att laget kan prestera bra matcher. För Jämtlands del kommer det att handla mycket om att inte låta Malbas guards Jordan Peltier, Adrian Rogers och Sebastian Åris styra spelet samtidigt som att Jämtlands fokus offensivt ska ligga på att styra tempot i matchen.

Jämtland har full trupp och alla spelare tillgängliga inför fredagskvällens match.

Torbjörn Gehrke.

Malbas: Jake Zuilhof har lämnat och tränaren Henrik Svensson har inte någon ersättare för amerikanen inför matchen. Laget har dessutom drabbats av sjukdomsproblem under veckan.

– Vi har några osäkra kort. Det går något lustigt här nere som verkar smitta allt och alla. Det troliga är att vi saknar två–tre spelare inför matchen. Vi har fått ställa in träningar under veckan för att vi har varit så få att vi inte kunnat slita mer på spelarna, säger Henrik Svensson, som ändå ser fram emot matchen.

– Det ska bli kul att se den nya hallen. Den ser fantastisk ut på video. Jag tippade Jämtland som fyra och det är väl det laget siktar på också. Jag antar att de är revanschsugna efter matchen mot Uppsala, så det blir skoj att möta dem.

Senaste matcher

Jämtland: 2–1 i matcher.

Malbas: 1–2 i matcher.

Övriga matcher

Fredag: Norrköping–Borås, Umeå–Uppsala. Lördag: Södertälje–Nässjö.

Statistik

Poäng: 1) Mike Bruesewitz, Jämtland 19,78, 2) James Washington, Borås 19,7, 3) Alexander Lindqvist, Uppsala 19,33.

Returer: 1) Mike Bruesewitz, Jämtland 8,78, 2) Yannick Anzuluni, Luleå 8,2, 3) Joakim Kjellbom, Norrköping 8,0.

Assists: 1) Jabril Durham, Jämtland 7,33, 2) James Washington, Borås 5,5, 3) Jonatan Person, Uppsala 4,38.

Mer läsning

Annons