Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppkast: Jämtland jagar revansch efter fredagens förlust: – En match vi känner att vi bör ta

Basketligan herr: tisdag, 19.04: Jämtland-Umeå

Annons

Läs också: Dolda problemen i nya sporthallen kostade kommunen 45 miljoner extra

Läget i lagen

Jämtland: För första gången denna säsong ser Jämtland Basket ut att kunna ha samtliga spelare tillgängligt. Endast ett frågetecken kvarstår genom Olle Lundqvist, som kan vara tillbaka efter sjukdom.

– Olle kommer nog att vara tillbaka. Vi får se hur han mår i kväll på träningen och hur han mår när han vaknar i morgon, säger tränaren Torbjörn Gehrke.

Umeå: Inga förändringar i truppen från senaste matchen mot BC Luleå. Långtidsskadade Nathan Dawit och Fredrik Björnsson är de enda spelare som saknas i truppen.

Torbjörn Gehrke.

Läs också: Heta känslor i Jämtland efter förlängningsförlusten: "Svårt att spela när vi får 50 procent fler fouls"

Kommentarer

Jämtland: Irritationen efter fredagens tunga förlängningsförlust mot Uppsala finns kvar hos Jämtland.

– Förhoppningsvis kan det innebära att vi kan komma med lite ilska och energi från början, säger Gehrke.

Umeå har endast en seger på sina sju inledande matcher och Gehrke menar att Jämtland har goda chanser att ta en viktig seger.

– För vår del handlar det mycket om att få kontakt i tabellen. Alla matcher är viktiga, men det känns som vissa matcher som vi känner att vi bör ta. Umeå hemma är en sådan match, säger Gehrke, som har bra koll på motståndet..

– I första hand så är det Umeå som har haft svårt att få till det. För vår del handlar det mycket om att de inte ska få hitta rytmen, för laget de har är bättre än förra året. De har bara inte fått till det.

Umeå: Jesper Gustavsson har tidigare representerat Jämtland som både ledare och spelare och återfinns nu som tränare i Umeå.

– Jag besöker Östersund ofta på somrarna och har många vänner där, så det är som ett andra hem för mig, säger Gustavsson, som nu siktar på att ta en seger i den ombyggda Sporthallen.

– Det som krävs är att vi täpper till i försvar ordentligt och ser till att limitera Mike Bruesewitz och Dino Cinac så mycket som möjligt. Offensivt har det gått lite halvtungt med att sätta bollen i korgen. Det handlar om att inte tänka så mycket på det och fortsätta skjuta när vi är fria.

Jesper Gustavsson.

Senaste matcher

Jämtland: 86–90 (förl) mot Uppsala, 85–99 mot Luleå, 70–81 mot Norrköping.

Umeå: 56–74 mot Luleå, 56–62 mot Norrköping, 88–74 mot Malbas.

Läs också: Östersund Baskets ordförande om nya sporthallens möjligheter: "Vi vill skapa en upplevelse runt basketen"

Statistik

Poäng: 1) Mike Bruesewitz, Jämtland 22,0, 2) Alexander Lindqvist, Uppsala 19,7, 3) James Washington, Borås 18,1... 6) Dino Cinac, Jämtland 17,3.

Returer: 1) Mike Bruesewitz, Jämtland 10,1, 2) Yannick Anzuluni, Luleå 8,7, 3) Nicholas Spires, Södertälje 8,0... 9) Dino Cinac, Jämtland 6,0.

Assist: 1) Jabril Durham, Jämtland 6,5, 2) James Washington, Borås 5,6, 3) Jonathan Person, Uppsala 4,5.

Mer läsning

Annons