Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya sporthallen hyllas – och Jämtland basket lovar publiken: "Vi kommer vinna"

Det var en folkfest som tyvärr slutade i förlust när Jämtland basket äntligen fick flytta in i nya sporthallen. Luleå blev för svåra men atmosfären i "Tegeltemplet" fick stående ovationer: "Det höjer Jämtland, proffsigt utav bara tusan", säger Luleåtränaren Peter Öqvist.

Annons

Jämtland basket föll i hemmapremiären men nya hallen hyllas - av alla.

Konfetti, Falkarna, tävlingar och massor av publik. Över 1300 personer hade tagit sig till sporthallen för att se Jämtland baskets premiärmatch mot Luleå. Det blev förlust för hemmalaget men den nya arenan och inramningen hyllas av publik, spelare och tränare.

– Det var jätteroligt att komma hit. Det höjer Jämtland basket, proffsigt utav bara tusan, och han kan dansa älgen, till och med älgen var bra, säger Luleås tränare Peter Öqvist och syftar på maskoten Bruce the Moose som egenhändigt höjde stämningen inne i "Tegeltemplet".

– Det här lyfter basketen en hel nivå, så pass att skott i och skott ur spelar mindre roll. Slå ut det här på ett par år, om det ska vara så här att komma till Jämtland - det kan generera mer intresse och pengar. Jag är jätteglad att jag fick vara med på den här matchen, fortsätter han.

Både tränare och spelare var lyriska över tillströmningen av publik. Förhoppningen är att det kan bli en förändring i kulturen kring basketen i Östersund, dels med ett lag med stor potential och dels med den nya och fräschare inramningen.

– Vi är ett ungt och hungrigt lag och vi vill förändra kulturen här uppe. Vi har haft några tuffa säsonger men mitt och lagets mål är att förändra kulturen. Vi vill vara vinnare här och att folk ska komma hit och se bra basket, säger Mike Bruesewitz.

Jämtland landade illa i halvtidsvilan efter en för Luleås del poängrik andra period. Men hemmalaget kom tillbaka i tredje perioden och knappade in på försprånget. Mycket av det berodde på publiken.

– Det är alltid roligt att spela inför mycket folk, att höra dem heja. Det ger oss energi och det blir tuffare för motståndarlagen när det är mycket ljud och folk på arenan. Det här är en vacker arena, ett bra ställe för att se basket, säger Bruesewitz och fortsätter:

– Vi hade mycket folk här ikväll och vi uppskattar det verkligen. Vi lovar att vi ska vinna.

Han får medhåll av sin lagkamrat Gustav Hansson, som var besviken på matchen men ändå kunde hitta glädjen i att spela på den nya arenan.

– Det var jättekul att det kom så många och jag hoppas att folk kommer tillbaka. Det blir en helt annan atmosfär med mycket folk i hallen. Det hjälper oss som lag också när det är många som stöttar oss.

Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke var inte heller han helt nöjd med spelet men imponerad av det som Östersundspubliken och arrangören bjöd på under fredagskvällen, första matchen i "nya" sporthallen. Men lägger också en brasklapp. Spelet är beroende av publiken men det omvända gäller också. Det är upp till bevis för Jämtland basket.

– Det här är hög klass. Det är det som Plannja hade på sin tid. Med den här arenan och den här inramningen är det klart att publiken förtjänar några segrar annars kommer det inte se ut så här. Men det kommer segrar, det kunde jag inte säga förra åren men det kan jag lova nu, vi kommer att hitta rätt men vi behöver lite mer tid.

LÄS OCKSÅ:

Bruesewitz efter tunga premiärförlusten: "Snälla kom tillbaka, vi kommer vinna"

Premiär för Nya Sporthallen: "Finns ingen arena som är bättre i hela Sverige"

Annons