Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Puidet tillbaka när Jämtland återstartar efter uppehållet

Jaan Puidet gör efterlängtad comeback när Jämtland Basket börjar matcha igen efter det 18 dagar långa uppehållet.
– Jan har kört på bra den senaste veckan, men är fortfarande lite rostig, säger Torbjörn Gehrke inför tisdagens svåra bortamatch mot Norrköping.

Annons

Jaan Puidet är sedan en vecka tillbaka i full träning igen. Estländaren finns med i Jämtlands trupp till tisdagens svåra bortamatch mot Norrköping.

Den hårdjobbande guarden från Estland har fått hela hösten spolierad av en envis ryggskada. Kanske var det en konsekvens av den tuffa sommaren, där Puidet under lång tid tränade och spelade med Estlands landslag inför EM-kvalet.

Jämtlandsspelaren var kanske i sitt livs bästa form när han återvände till Sverige, men redan efter någon vecka small det till i ryggen under ett träningspass i ATS-hallen.

Det hela visade sig vara en liten skada på en disk – något som upptäcktes vid en magnetröntgen hemma i Estland. Där fick han även en cortisonspruta och den, plus en längre vila, verkar ha gjort susen

– Jan har kört på med oss den senaste veckan och är redo att spela. Det kommer att ta ett tag innan han fullt ut är igång som han vill vara, men det är i alla fall skönt att han är med igen och att vi får en spelare till i roteringen, menar tränaren Torbjörn Gehrke.

Den andra guarden på skadelistan är Olle Lundqvist. Han är på väg tillbaka efter att ha blivit diagnosticerad med körtelfeber. I förra veckan fick Lundqvist börja med lätt joggning och styrketräning.

– Vi har fått positiva svar på Olles blodvärden, men nu har han åkt på en förkylning så vi får avvakta där, säger Gehrke och får medhåll av Erik Westin, ordförande i Jämtland Basket.

– Det här handlar om en 16-årig talang som vi aldrig kommer att stressa fram något med. Olle får ta exakt den tid han behöver för att bli helt åteställd. Även om han verkar ha drabbats av en lindrig form av körtelfeber, vet vi att det är en allvarlig sjukdom. Titta bara på Robin Söderling, som fick hela sin karriär spolierad av det, kommenterar Westin.

Glada miner i Jämtland, som vunnit två av de tre första matcherna i årets liga. Men på tisdagen får laget bekänna färg på allvar. Då ställs Jaan Puidet, Niklas Larsson och de andra mot Norrköping på bortaplan.

Annons