Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Basketprofilen gjorde hole-in-one – men snuvades på bilen

Förste person att göra hole-in-one under golfveckan vinner en bil. Basketens landslagschef Jonte Karlsson lyckades med bedriften. Problemet var att Fredrik Alenius hunnit före. På samma hål.

Annons

Trångsvikenskillen Fredrik Alenius gick ut tidigt vid onsdagens singeltävling under golfveckan på Frösön. Vid åttasnåret var han framme vid det sjunde hålet. Då fick han på det perfekta slaget – som slutade i hole-in-one.

– Det var helt sjukt. Jag hade köpt biljett också, så nu får jag en bil, säger en lycklig Fredrik Alenius.

Den som köpt biljett hade nämligen chansen på en sprillans ny Volvo, vilken skulle gå till den spelare under golfveckan som först lyckades med en hole-in-one.

– Det är ju ett ganska svårt hål att slå hole-in-one på, men det var ju en ganska lätt flagga, det var en nära flagga, så det var ganska bra omständigheter att slå på i dag, berättar Fredrik.

I fjol under golfveckan lyckades ingen spelare med att lägga vantarna på bilen.

I år var det annorlunda.

Bara ett par timmar senare hände det otroliga. På samma hål rullade bollen i hål på basketprofilen Jonte Karlssons första slag. Men trots bedriften gick han alltså gick miste om det fina priset.

– Som tur var visste jag om det innan att han hade gjort hole-in-one, berättar Jonte Karlsson, som dock inte var alltför nedstämd.

– Jag har tävlat så mycket i mina dagar inom basketen, så golfen tar jag inte så allvarligt. Det är mest för sällskapets skull, säger Jonte Karlsson.

– Men det är klart att det hade varit kul att vinna en bil. Hade han varit någon millimeter fel så hade det varit jag som kört hem i bilen.

För bägge spelarna var det andra gången någonsin som de lyckades med ett hole-in-one.

För Fredrik Alenius del gäller det nu att besluta hur vinsten ska firas.

– Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Det blir väl någon champagneflaska kanske, ler Fredrik.