Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Basketstjärna firar födelsedag

Roger Lilliesköld, före detta basketstjärna i Jämtland Basket, fyller 47 år i dag.

Hallå där Roger Lilliesköld, före detta basketstjärna i Jämtland Basket, som fyller 47 år under torsdagen – grattis! Hur firar du det?

– Tack! Det blir väl lite grann på jobbet och sedan tårta hemma. Ungarna tycker det är kul med tårta så det måste vi ha,,, men du, jag kommer ihåg för 17 år sedan, då jag fyllde 30. Du kom över med tårta till min lägenhet här i stan. Det glömmer jag aldrig.

Hur lever du ditt liv nu förtiden?

– Just nu rehabtränar jag mitt knä. Jag tänkte spela i division 2 i år, men jag blev skadad i höstas. Nu tar det några månader innan jag är bra igen. Annars tränar jag pojkar -01 (Jämtland Basket Ungdom).

Vad är problemet med knäet?

– Allt års slit på basketgolvet har gjort att brosket i knäet har försvunnit. Det är ben mot ben och det gör ont. Nu ska jag träna upp alla muskler för att undvika smärtan.

Vad tycker du om årets upplaga av Jämtland Baskets herrlag?

– Jag brukar gå på matcherna, men strax före jul blev jag så irriterad att jag var tvungen att stanna hemma i två matcher.

Du blev irriterad?

– Ja, jag blev frustrerad på domarna och alla konstiga beslut och att folk inte kämpade tillräckligt. Det var en jobbig situation att sitta på sidan. Jag ville skrika, men det är inte så lämpligt när man har en massa barn och ungdomar runt om kring. Man måste sansa sig.

Senast var det Pontus Frivold som hade svårt att hålla humöret...

– Ja, han måste sansa sig. Om man har fått en första teknisk foul är det inte långt ifrån att man åker på en andra. Men han har säkert lärt sig det nu. Jag tror inte att det händer honom någon fler gång i år.

Så nu är du alltså tillbaka i Sporthallen på hemmamatcherna?

– Ja och nu är det stor skillnad på spelet (i Jämtland). När Jawan Carter har kommit in i laget kämpar de verkligen. Dessutom gillar jag Srdjan (Vukovic). Det är en tuff och mycket stark kille. Det syntes till exempel på Mike Palm som klev ut från korgen när Srdjan kom in. Palm ville inte vara i närheten av honom.