Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäst i kvalet – då tappade Oscar Wester allt i slopestyle-finalen

När de andra svenskarna missade var Oscar Wester bäst av alla i slopestyle-kvalet.
Men i finalen var han långt efter och slutade näst sist efter tre misslyckade åk.

Henrik Harlaut har haft en strålande säsong och sågs som ett av Sveriges största medaljhopp när han kom till OS i Sydkorea.

Harlaut om succén i X-games och chansen på OS: "Min form är bättre än någonsin"

Men en vurpa i det första åket och ett misslyckat andra åk i herrarnas slopestyle satte stopp för svensken försvann redan i kvalet.

Inte heller Jesper Tjäder eller Oliwer Magnusson hade någon större lycka och tog sig inte heller till final.

Då imponerade Oscar Wester desto mer. Precis som Emma Dahlström dagen innan fick han in ett perfekt kvalåk och slutade etta.

Men det blev allt annat än en perfekt start i finalen. Efter att ha prickat den första railen fint fastnade han i snön i landningen när han skulle bromsa in inför nästa och föll.

Inte heller det andra åket var helt prickfritt och Wester gick i mål med 62 poäng. Då krävdes det ett toppåk för att svensken skulle ha en chans på medalj.

Men den rutinerade 22-åringen tappade balansen och stannade därmed på 62 poäng – näst sist i finalen. Det var trots allt en förbättriing från OS i Sotji där han slutade på 18:e plats.

Vann tävlingen gjorde norrmannen Øystein Bråten.