Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa barnmottagningen finns i Östersund

Östersund kammar hem topplacering.

Det är föräldrar i hela Sverige som tyckt till om den vård deras barn fått. Just föräldrarna till barn som besökt mottagningen i Östersunds är speciellt nöjda med att barnen fick avskildhet vid undersökningar och behandlingar.

Resultaten pekar på att personalen på mottagningen även är duktig på att tala direkt till barnen, i stället för att tala över barnens huvuden och bara prata med barnens föräldrar.

Något som kan förbättras, enligt föräldrarna, är information angående vilka biverkningar olika läkemedel kan ge samt tidsuppskattningar angående hur länge man kan tänkas behöva vänta när besöket inte börjar i tid.

Det är andra gången som denna typ av undersökning har genomförts på barnmottagningen i Östersund. Jämfört med förra gången får nu mottagningen tydligt bättre resultat.

Det är Sveriges Kommuner och Landsting som genomför undersökningen och Barnmottagningen i Östersund får 90 i resultat och har alltså fått högst poäng i landet, rikssnittet ligger på 87.

Barnmottagningens slutenvård får ett lägre resultat och hamnar strax under rikets medelvärde.

"Det är så klart kul att omnämnas som bäst i landet, men främst är vi glada över att föräldrarna är så nöjda med vården vi ger, säger AnnaLena Joelsson, chef för Barnmottagningen på Östersunds sjukhus i ett pressmeddelande.