Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa friluftskommunen i länet är Östersund

Länets bästa friluftskommun är Östersund. Bäst i landet i år är Leksand, Söderhamn och Örebro.

Den årliga rankningen baseras på en enkätundersökning där kommunerna får svara på hur man arbetar med friluftslivet i planering, information och via samverkan med andra aktörer. Även aktiviteter för friluftsliv bedöms. Det handlar alltså om aktivt arbete för att få människor att utöva friluftsliv på sina villkor.

– Sveriges kommuner har en nyckelroll för att människor ska komma ut i naturen och må bra. Deras insatser för att skapa förutsättningar för friluftsliv är en viktig del i arbetet för att nå regeringens mål om ett friluftsliv för alla. Leksand, Söderhamn och Örebro är föredömen, säger miljöminister Lena Ek i en presskommentar.

Östersunds kommun hamnar på plats 15 i riket. Därefter kommer Strömsund på plats 94, följt av Krokom på 96, Åre på 176, Ragunda på 211 och Bräcke på 239. Härjedalen och Ragunda deltog inte i undersökningen.

Av landets 290 kommuner svarade 252 på enkäten.

Vinnarna får vardera 20 000 kronor att använda till arbete med friluftsliv.