Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa i år av ÖBK

Äntligen fick ÖBK till det. 12–8 mot Enjoy i Nordallsvenskan betyder att Östersundslaget har chans att nå en plats bland de tre bästa vid jul.

Det här var en mycket välbehövlig seger för ÖBK som gjorde sin bästa match i år. Hela 6577 poäng är av hög klass.

– Alla gjorde en jätteprestaton. Precis vad vi behövde. Det gäller att inte tappa avståndet till lagen ovanför strecket, säger Conny Halvarsson.

Med fyra matcher kvar har ÖBK en viss chans att ta en av de tre första platserna, något som garanterar fortsatt spel i Nordallsvenskan.

En nyckelmatch kommer i nästa omgång, 16 november. Då kommer tredjeplacerade Umeå på besök. En seger är troligen ett måste för ÖBK.

Nu är det också klart att ÖBK kommer att få klara sig utan två av sina bästa spelare under resten av säsongen. Det fanns en viss förhoppning om att Jörgen von Essen och Göran Grape skulle göra comeback efter jul, men så blir det inte.

– Göran har opererat (ryggen) och Jörgen är tveksam till inhopp, även efter jul, berättar Conny.

Matchfakta

ÖBK-Enjoy 12–8 (1–4, 3–2, 4–1, 4–1)

ÖBK:s bästa: Petter Engström 896, Sören Rådsäter 866, Patrik Skoglund 851, Jimmy Carlsson 830, Bo Nerpin 805, Andreas Godén 797. Leif Fredriksson 616 på tre serier. Kägelpoäng: 6577-6433.