Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Båt sjönk efter kraftig brand

En båtolycka inträffade utanför Nötbolandet i Örnsköldsvik. En kraftig brand uppstod och båten fick evakueras på tisdagskvällen.

Annons

Det var på tisdagskvällen båtolyckan inträffade i Dekarsöfjärden utanför Nötbolandet i Örnsköldsviks kommun i Västernorrland. Enligt SOS Alarm inträffade olyckan vid 21.25-tiden och båten blev snabbt övertänd. Den person som enligt uppgifter var ombord kunde tas i säkerhet, skriver allehanda.se.

Innan hjälp kom skulle det dröja en halvtimme, först vid 22-tiden anlände den första räddningsenheten i form av Sjöräddningen. Kustbevakningen kunde inte rycka in, då dess närmaste enhet vid olyckstillfället befann sig i Sundsvall.

– Vi har ingen möjlighet att hjälpa till under den här olyckan, hälsar vakthavande befäl vid Kustbevakningen för området nordost.

Sjöräddningen var däremot på plats och senare också räddningstjänsten.

– Vi försökte släcka båten efter konstens alla regler, men branden var så långt gången att det inte gick. Då brandförloppet gått så snabbt kan det ha varit någon form av explosion på båten, säger Örjan Sjölund som är frivillig sjöräddare vid Sjöräddningen i Örnsköldsvik.

Enligt uppgifter var det en person ombord på båten vid olyckan, och denne hade flytväst på sig.

– Det är avgörande för utgången och otroligt viktigt, säger Örjan Sjölund.

Anton Roos befann sig på Nötbolandet under tisdagskvällen när olyckan inträffade.

– Det såg ut som det började brinna bak i båten. Som vi förstod det var båten på väg utifrån och på väg in mot Örnsköldsvik.

De upptäckte branden efter 21-tiden.

– Vi såg hur de satt personer i en jolle intill olycksbåten som fick hjälp av en vattenskoter in till land, säger Anton Roos.

De sista brinnande resterna av båten sjönk klockan 22.20 under kvällen. Polisen är nu angelägen om att utreda vad som egentligen hände.

– Vi har försökt få tag på den som har varit på båten, vi vill prata med dem och höra vad som hänt. Ta reda på om det är något brott bakom, säger Peder Östman som är vakthavande befäl vid länspolisen.

Polisen har haft en patrull vid platsen för att försöka få tag i de personer som befunnit sig på båten, men utan att hitta någon.

– Personerna som var på båten ville inte åka in till sjukhuset med ambulansen och sedan dess är de spårlöst försvunna. De har väl tagit sig hem på något sätt. Vi vet att de blev skjutsade till Dekarsön, men därefter inget mer, säger Peder Östman som är angelägen om att få komma i kontakt med de som befunnit sig på båten.

– Vi har i nuläget ingen aning om vad som hänt.