Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bättre med lag mot rikedom

I "Godmorgon, världen" (P1 16 februari) talade Nina Björk och nämnde att de 85 rikaste disponerade lika mycket tillgångar som den fattigare hälften av jordens befolkning.

I den senare hälften av programmet fanns ett inslag om vräkningen av rumäner från Högdalen. I det talades om en lag mot fattigdom. Ifrågavarande rumäner har såvitt jag förstått kommit till Sverige för att tigga, för att, tillspetsat uttryckt, om möjligt få äta sig mätta ett tag.

Tsunamir, orkaner, havsdöd, oil peak, arbetslöshet etcetera. Hur ser jordens sammantagna tillgångar ut? Är det möjligt att det finns tillräckligt med tillgångar för att ingen i dagens läge ska behöva vara fattig, bredvid de 85?

Det är svårt att se hur en lag mot fattigdom skulle bidra till att minska den. Skulle inte en lag mot rikedom ha bättre verkan?

O S A, men av vem?

Tudi Tamelander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel