Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bättre tur med vädret i år

Vintern hade verkligen inte rasat ut men våren sjöngs ändå in. Och lagom till att brasan tändes i Badhusparken kom solen fram och snöstormen och hagelanfallet timmen innan var glömd. Nästan.

I fjol kunde brasan inte ens tändas. Så svårt blåste det. I år kunde det ha slutat lika illa. För bara timmar innan valborgsmässoelden skulle tändas sjöng Östersunds studentsångare under ledning av Karl-Fredrik Jehrlander in våren på trappan till Mittuniversitetet och då var det verkligen att bita ihop. Både för kör och publik.

Hagelskuren vräkte ned, snöstormen drev in under kläderna och de östersundare som hade varit okloka nog att packa undan vinterkläderna under värmeböljan veckan innan fick veta att de levde.

De flesta verkade ha packat fram allt igen, för när studentkårens ordförande, Julia Gienapp, höll sitt varma och personliga vårtal då applåderade publiken så där dovt som bara händer i lovikavantar kan låta.

Studentmössan blåste av Julia som sprang in i gamla kanslihuset efter sitt tal, om att välja väg och våga ta konsekvenserna av det man vet.

Också i Badhusparken sjöng Frösökören, där sken åtminstone solen. Och så fanns ju en brasa att värma sig vid.

Gladast över det bistra valborgsvädret var polisen. De hade det mycket lugnt, meddelade vakthavande befäl.