Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bayerns galna målorgie knäckte Porto

Utskällda och trängda mot väggen efter förlusten i Porto. Reaktionen? En sällan skådad urladdning i kvartsfinalreturen i Champions League. Bayern München krossade Porto med 6–1 efter 5–0 redan i halvtid.

Franz Beckenbauer, legendaren, sågade klubbens stjärnor efter 1–3 i det första mötet i förra veckan och undrade om alla spelare var vakna. Det var inga snälla ord, men det är sällan det i föreningen där det brukar vara högt i tak och alltid någon form av pågående kontrovers. Tränaren Pep Guardiola och klubbläkaren Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrts länge ansträngda relation fick ett plötsligt och välpublicerat slut sedan Guardiola ställt sig frågande till varför Franck Ribérys och Arjen Robbens skador tagit så lång tid att läka. Enligt färska uppgifter i tyska medier ska också Thiago Alcántara vägrats behandling sedan han valt att rehabilitera sitt skadade korsband förra året i Barcelona.

Doktor Müller-Wohlfahrt tog sin läkarväska och gick efter 38 år i klubben. Phillipp Lahm, Thomas Müller, Robert Lewandowski och resten av elvan tog sig samman. Kritiken och bråket tycks ha varit rätt medicin. Den ende som inte fick chansen att reparera blundern i Porto var mittbacken Dante. Han fick bli syndabocken och se andra bli hjältar.

Det var tyskt fotbollsmaskineri när det är som bäst och effektivast. Styrka, snabbhet, taktisk och teknisk briljans samt disciplin kanaliserades till en sällan skådad målorgie.

Thiago Alcántara nickade in 1–0, Jérôme Boateng nickade in 2–0, Lewandovski nickade in 3–0 och på 13 minuter hade Bayern vänt 1–3 till 4–3 hemma på Allianz Arena. Av bara farten tryckte Müller in 4–0, mellan benen på Fabiano sedan bollen ändrat riktning på Bruno Martins Indi och Lewandowski, som inlett matchen med att träffa stolpen, pricksköt 5–0.

Allt inom 25 minuter i första halvlek. Den lika sensationella som kraftfulla urladdningen räckte gott och väl för att boka plats i semifinalen och den planerade resrutten till finalen på Olympiastadion i Berlin den 6 juni ligger oförändrad fast. Semifinalerna lottas på fredag. Vem som än kommer till Allianz Arena, stirra inte på de här siffrorna: 19–1.

Det är Bayerns facit i de fem hemmamatcherna i Champions League den här säsongen. Jackson Martinez spräckte nollan med reduceringen innan Xabi Alonso smekte in en frispark till 6–1. Sedan sprang Thomas Müller till en av läktarsektionerna, lånade en megafon och firade med fansen.