Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BBC visar Blanktjärn

Den turkosskimrande isen på Blanktjärn väcker allt större intresse.

Efter att ÖP visade Jonas Landmarks film om en skridskotur på Blanktjärn har stora delar av världen nu fått upp ögonen för den hisnande filmen.

Det unika med Blanktjärn är att vattnet är så klart, man ser tydligt botten under hela skridskoturen. Flera svenska medier har publicerat Landmarks film där man ser fiskar simma i det turkosa vattnet under isen.

Nu väntar fler tittare, detta efter att BBC World beställt filmen.

– BBC kontaktade mig i går eftermiddag via sms. De ville visa del av filmen på BBC World News. Som jag fattade ville de visa filmen på tv och dessutom lägga ut den på deras sajt, säger Jonas Landmark som fortfarande är lite omtumlad över den uppståndelse hans film väckt.

– Nu på morgonen hörde jag från kompisar i Stockholm att tidningen Metro skrivit om filmen. Kul-kul, innan han återgår till sitt nuvarande jobb som kock nere på IKEA i Älmhult, långt från Blanktjärns släta is.

Tidigare artiklar

Se den unika skridskoturen på Blanktjärn

Blanktjärnsfilmen gör succé

Se också den magiska skridskoturen på Ottsjön