Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Be FP-ledningen att tänka om

Landstingets politiska ledning arbetar tillsammans med landstingsdirektören för att förbättra den ekonomiska situationen. Vi ser en stor potential i det förändringsarbete som nu pågår.

Målet är bland annat att höja landstingets tilldelning av statliga stimulansmedel genom den så kallade kömiljarden. De positiva resultaten inom ortopedin talar för att vi är på rätt spår.

Detta är samtidigt ett arbete som måste utgå från insikten att det är människor – många gånger sjuka människor – som söker sig till landstinget.

Kravet på en hållbar ekonomi måste hela tiden balanseras mot medborgarnas rättmätiga krav på en trygg och tillgänglig vård. Jag som socialdemokrat accepterar inte att sjukvården i Jämtland ska vara sämre bara för att vi är ett litet län med en stor andel äldre invånare.

Om Mats E Nilsson (FP) verkligen anser att vården ska vara solidariskt finansierad och att likvärdiga förutsättningar ska gälla i hela landet, borde han rikta en uppmaning till sin partiledning att tänka om.

För fortsatta skattesänkningar från regeringens sida som i sin tur tvingar landstingen att höja skatten är inte en solidarisk politik – det är en politik som drar isär Sverige och ökar vårdklyftan.

Harriet Jordeud (S) landstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel