Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beachvolley: Populärt med drop-in

Östersund Volley anordnar varje tisdagskväll under sommaren drop in-turneringar för dem som vill spela beachvolley.

– Det är en väldigt rolig form av volleyboll, två-mot-två blir nästan som schack, säger mångårige spelaren Daniel Bergström.

Tisdag kväll, klockan är 18:00. På Parkskolans beachvolleyplaner har tolv personer samlats för att i två timmar ägna sig åt en drop in-turnering. I den sällsynt varma kvällssolen slås bollar fram och tillbaka av spelare klädda i strandskrud och solglasögon.

De samlas för att höra lottningen inför kvällens första match. Om man kommer ensam eller med en kompis spelar ingen roll eftersom man slumpvis paras ihop. Matcherna spelas två-mot-två, och är tio minuter långa. Inför nästa omgång lottas en ny lagkamrat.

Östersund Volley som arrangerar turneringarna har i nuläget 50 medlemmar. Under sommaren har det som mest varit 26 personer som spelat på en kväll.

– Det blev något av en boom för fyra år sedan då många började spela, säger Daniel Bergström, som varit medlem i Östersund Volley sedan dess.

Daniel menar att med tanke på att Östersund är en ganska liten stad, så är intresset för volleyboll stort. Sveriges volleybollmekka, som han uttrycker det, hittar vi längre norrut.

– I Umeå har de ju bra anläggningar, och Sveriges bästa spelare kommer ofta därifrån, säger Daniel.

Östersund Volley arbetar ideellt, och har därför svårt att finansiera en träningsverksamhet. En vision är att ha ungdomsträningar.

– Beachvolley kan vara ett bra sätt att börja. Om man börjar ute går man gärna in och spelar om vintern sedan, säger Daniel.

Planerna på Parkskolan hör till de bästa i Östersund. Lite renovering är ändå välkommet av Östersund Volley, då gropar skapats i sanden och man snart når betongen där under. Höj- och sänkbara nät är också en önskan.

I Surfbukten har man byggt en ny plan, och en av stadens allra första finns i Minnesgärde. Även på universitetet och på vissa andra skolor finns planer.

Från Parkskolans planer hörs uppmuntrande "bra!" efter en snyggt lagd boll, besvikna "fan" efter en missad poäng och hårda smackande ljud när en smashboll viner över nätet.

Yngst i kvällens grupp är Antonio Byhlin, 15, från Östersund. Han har spelat volleyboll i fyra år.

– Jag tycker om samarbetet på planen, säger Antonio.

Artikeln kommer från 100 % Östersund