Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beatrice Ask på besök i Östersund

Den 25 maj är det EU-val i Sverige och under lördagen hade Moderaterna i Jämtland valupptakt
– Det är viktigt att lyfta frågor nära oss utanför storstaden när det handlar om EU, säger justitieminister Beatrice Ask som var på plats.

Tillsammans med Moderaternas lokala kandidat Victor Ericsson från Härjedalen och andra lokala moderater fanns Beatrice Ask på gågatan för att svara på väljarnas frågor.

– De flesta som kommit förbi har fått en aha-upplevelse när de insett att det är val, säger både hon och Victor.

Valdeltagandet brukar vara lågt under EU-val och inte ens häften av svenska folket deltog sist det var dags.

– Det som händer i Bryssel berör oss i högsta grad och vi måste vara bättre på att berätta det här. Det är mycket som är bra med EU, till exempel att vi får resa mellan andra länder mycket enklare, säger Beatrice Ask.

Att fler beslut fattar närmre de som berörs ser Victor Ericsson som en central fråga att driva för att väljarna ska känna sig mer delaktiga.

Som justitieminister kan Beatrice Ask se mycket positivt med ett starkt EU.

– Vi kan utbyta information mellan länderna. Vi har precis inlett ett samarbete med Finland och har ett gemensamt DNA-register.

Brottsbekämpning är en fråga som är särskilt viktig inom vår region Jämtland/Härjedalen menar Beatrice Ask.

– Det finns ligor som åker omkring i Sverige och det drabbar ofta människor utanför storstäderna. Här i Östersund finns det ett stort narkotikaproblem också och det måste vi diskutera.

I takt med utvecklingen i Östeuropa och krisen i Ukraina just nu har EU blivit ännu mer betydelsefullt.

– Fredsfrågan är otroligt viktig för oss, det var ju därför EU grundades från början. De som säger att de vill går ut ur EU bör tänka om, säger Victor Ericsson.