Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begränsa inte skoterkörningen i fjällen

Att begränsa skoterkörningen i fjällen mer än vad som redan är i dag tycker jag är fel väg att gå.

Om det blir mer förbudsområden så ökar också buskörningen anser jag. Öppna i stället upp områden i fjällen för friåkning mot betalning, till exempel att man kan lösa dagkort för att köra i ett visst område. Jag skulle gärna betala en slant för att på laglig väg få köra skoter fritt i naturen, att åka skoter är i dag mer av en livsstil precis som jakt är för många.

Jag tror att det går komma på en lösning så att jag och många andra ska kunna köra skoter i fjällen utan att känna oss som banditer.

För områden finns, jag finner inget som helst nöje med att köra skoter på skoterled det ger mig ingenting och är bara transportsträcka till områden för lek och bus. Ledkörning kan de som vill ägna sig åt.

Det finns skotermodeller för olika ändamål och jag föredrar skotrar med långa drivband, höga kammar och extremt motorstarka skotrar som är byggda för lössnö och branta sluttningar, så kallade friåkningsmaskiner. Det bästa med skoteråkning är att fritt välja vägen i orörd snö i milsvida fjällmiljöer, där ligger USA och Kanada ett stort steg före vad gäller friåkning. För inte ska vi behöva flytta till Klippiga bergen för att friåka skoter? Nu säger jag inte att det inte går att friåka skoter lagligt i Sverige, men områdena är få och områden och vidder finns. Jag anser att det borde bli flera områden för friåkning som öppnas upp.

Då minskar skoterkörning på förbudsområden. Skoterindustrin växer för varje år och att friåka skoter blir allt mer populärt och alla skotertillverkare fortsätter att bygga effektstarka leksak- er att pressa gränserna med. Skoteråkning i dag har nått en ny nivå, det är en livsstil en sport, ett rent nöje

Den svenska fjällvärlden är inte bara till för fotgängare eller apelsinsugna skidåkare, släpp lös avgaserna och njut av friheten.

Skoternörden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel