Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Behåll ett levande centrum

För trafikanterna i Odenskog och Lillänge är trafiksituationen kaotisk, och än värre kommer den att bli om planerna för betongstationen förverkligas.

Det är ytterst viktigt för alla, boende och besökare, att Östersund har en attraktiv citykärna. Därför ska planeringen av hur handeln i Östersund förväntas öka vara tydlig och kännas rätt för alla berörda.

Att bygga ut ett köpcentrum där trafiken inte fungerar, och där lokaler i bästa möjliga läge inte har gått att hyra ut, känns underligt.

Att riva en väl fungerande förskola för att bereda plats för nya köplador är en föråldrad metod att utveckla en stad, det har många kommuner i Syd- och Mellansverige bittert fått erfara.

Jättelika, ödsliga parkeringsytor och en död innerstad attraherar inga inflyttare. Inflyttande familjer vill hellre ha väl fungerande förskolor och skolor än en livlös stadskärna. Riv inte Mosippans förskola!

En annan mycket viktig aspekt att tänka på är att behålla Östersunds stadskaraktär med ett levande och pulserande affärsliv. Det är helt nödvändigt, för annars kommer inte turisterna att besöka vår vackra stad.

Tomma lokaler och skyltfönster är ett bland det sämsta som en stad kan uppvisa. Bara tanken avskräcker!

Ann Helen Lindroos, Gustav Cséplö, Birgitta Olsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel