Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Behöver skolan arbetsro?

Svar på "Skolan behöver arbetsro", Åsikter 3 april.

Tack Börje Jonsson (S) för ditt inlägg. Det hedrar dig som kommunalpolitiker att du törs yttra dig i skoldebatten.

Det är väl så att det är ni kommunalpolitiker som styr skolan, och har gjort det sedan den kommunaliserades.

Det är sedan ni blev huvudmän för skolan som kunskapsnivån började dala, lärarnas status sjunka och skolan undervisa på ett sätt som inte är vetenskapligt förankrat och förkastas av resten av världen.

Pisa-utredningen skapar debatt och skapar oro, säger du. Ska inte resultatet verkligen skapa debatt och oro?

Oro bland föräldrar, javisst! Ska inte föräldrar verkligen oroa sig över vilka kunskaper skolan ger deras barn? Ska föräldrar vara nöjda med att deras barn hamnar på 38:e plats bland världens alla barn?

Alla pratar om en internationell arbetsmarknad. Kan barn som hamnar på 38:e plats konkurera på denna marknad? Är inte detta en berättigad fråga?

Har vi efter kommunaliseringen av skolan gett våra barn för dålig kunskapsstart i arbetslivet? Är detta orsaken till ungdomsarbetslösheten? Ungdomen i gemen har för dåliga grundkunskaper efter att tillbringat nio år i grundskolan.

Gymnasium, vilket värde har denna examen? Vi vet att kunskapskraven från grundskolan har sänkts efter hand, för att få inträde till denna undervisning. Högskolor och universitet klagar på att studenter saknad grundläggande kunskaper vid starten.

Resulterar detta i att Sveriges högskole- och universitetsexamina nervärderas runt om i världen?

Det är på tiden att kommunalpolitiker lägger sig i skoldebatten, det är till syvende och sist ni som bestämmer resultatet i skolan.

Ove H

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel