Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekämpa rasismen

Kommunisterna bekämpar alla former av rasism och etniskt förtryck. Vi värnar arbetarklassens enhet såväl inom landet som i världen. Vår solidaritet är med kämpande människor i alla länder, inte med de rika och mäktiga i Sverige och EU.

Kommunisterna är fiender till de rasistiska och högerpopulistiska partier som bygger sin politik på splittringen mellan svenskfödda och invandrare. En splittrad arbetarklass kan aldrig bjuda motstånd.

Den framväxande rasismen i Europa är på många sätt ett resultat av EU. Kommunisterna bekämpar den europeiska chauvinism som utgör grunden för EU och som har till syfte att stärka de europeiska kapitalisterna i förhållande till både omvärlden och arbetarklassen i de egna länderna.

Vi kräver att Sverige ska lämna EU så fort som möjligt.

Syftet med EU:s fria rörlighet av arbetskraft är att spela ut arbetare i olika länder mot varandra för att försämra löner och arbetsvillkor. Vi motsätter oss denna arbetskraftsimport och kräver att den ska förbjudas.

Sverige ska vara ett öppet land som tar sitt humanistiska ansvar genom en generös flyktingpolitik. Kommunisterna slåss för att Sverige ska vara en fristad för flyktingar undan förtryck och terror, krig och etnisk förföljelse.

Människors behov av skydd ska styra vilka som får komma hit, inte företagens behov av billig arbetskraft.

Kommunisterna bekämpar islamofobin. Denna rasistiska hets är ett resultat av imperialismens krig i Mellanöstern med syftet att kontrollera oljan.

Hotet mot säkerheten i Sverige utgörs av det svenska deltagandet i USA:s krig i Irak och Afghanistan. Kommunisterna kräver ett omedelbart tillbakadragande av alla trupper och allt annat stöd till dessa krig.

Gunnar Abrahamsson, Martin Löf

Kommunistiska Partiet Strömsund/Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel