Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Benbrott värsta skadan efter flera krascher

/
  • En del krascher blev det som vanligt när det handlar om tät stadioncross.Värsta drabbades Emil  Molander, Njurunda, som här i sitt sista kvalheat fick ett kast i ett hopp och efter att han slagit i backen så blev han sedan överkörd och bröt lårbenet precis ovanför knät.

Tät stadioncross innebär oftast en hel del krascher. Påskdagens tävling i Funäsdalen var inget undantag. Värsta skadan blev nu ett lårbensbrott.

Annons

– Jag fick ett kast på skotern vid upphoppet och när jag hade landat hann jag bara krypa ihop och sedan blev jag överkörd, sa Emil Molander, Njurunda.

19-åringen hade visat hög klass med en seger och en andraplats dit fram.

– Det var kul så länge det varade och hade gått jättebra. Jag åker ju standard och de flesta andra trimmat, sa Emil Molander som i stället för final fick åka ambulanshelikopter till Östersund.

Där konstaterades att lårbenet hade gått av precis ovanför knät.

– Det var tur i oturen att det inte var knät. Då hade jag fått gipsa. Nu får jag hoppa på kryckor och belasta benet lite direkt. I mitten av sommaren ska jag kunna köra motocross, sa Emil Molander.

Peter Moberg konstaterade att det lätt också hade kunnat bli mycket värre än ett skadat knä:

– Hade han legat åt andra hållet så hade det varit huvudet som blivit överkört. Det är tråkigt att det ska bli så mycket skador.

Tre länsförare kraschade i finalen. Olle Olsson, Walles, slog axeln ur led, Jonas Stenberg, Lofsdalen, fick frakturer på revben och klämskador, och hans lillebror John Stenberg, som vann SM i Pro Stock-klassen, bet ett jack i tungan.

Mer läsning

Annons