Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bengt-Åke söker nya utmaningar

I måndags var det dags. Efter 22 år bytte nycklarna till Ica Häggen ägare. 1991 övertog Bengt-Åke Sjölund butiken med tanken om att driva den för några år framåt. Det blev totalt 22. Processen att sälja butiken har tagit omkring två år, men nu är det klart och ägarbytet ägde officiellt rum i måndags. 100 procent Östersund träffade både Bengt-Åke och den nya ägarinnan.

Annons

Bengt- Åke Sjölund, varför slutar du?

– Det känns som att det är hög tid att göra något annat. Det är dags att hoppa på nya utmaningar.

Vad ska du göra nu?

– Jag ska ta över en gårdschark uppe på Fågelberget tillsammans med min sambo. Vi kommer sälja korv, lufttorkade och rökta produkter. Dessutom kommer vi anordna hundspannsturer och erbjuda boende.

Bengt-Åke kommer att gå över till sina nya arbetsuppgifter tämligen omgående.

Har du något särskilt minne från de här åren med butiken?

– Den största prägeln kommer sig nog av alla inbrott och bovjakter som har varit. Jag har både tagit tjuvar på bar gärning och tagit upp jakten när tjuvar flytt med bil. Det har till och med varit tjuvar här som sprängt kassaskåpet.

Hur har det slutat då?

– Vi har fått stopp på dem så att polisen har kunnat komma och plocka upp dem.

När ett larm gått i butiken har Bengt-Åke blivit varse och det har alltid varit han som åkt ner för att kolla upp det hela.

Kommer du sakna den spänningen?

– Nej, den kommer jag inte sakna, skrattar Bengt- Åke och fortsätter med en ton av allvar i rösten

– Ibland funderade man över vad som väntade innanför dörren när man kom ner hit.

Vad har varit det bästa med att driva Ica Häggen?

– Det är den sociala delen. Det är roligt och härligt att få träffa så många trevliga kunder men också att få ha personalen med sig. Det känns att vi trivs med varandra. Vi är som en lite större familj.

Hur känns det nu när du slutar?

– Det är ju lite vemodigt också. Det blir svårt att tappa umgänget med personalen, men de finns ju kvar. Jag kan ju alltid hälsa på.

Artikeln kommer från 100 % Östersund.