Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bengt Östbom

En omtyckt om fin person har lämnat oss.

Bengt (Bengt-Olof) föddes en novemberdag 1948 i Gnarp, Hälsingland. Han var nummer tre av fyra barn. 1956 flyttade familjen till Getåsen, Hallen.

Efter studenten fortsatte Bengt studierna i Uppsala och sedan i Borås. Han tog sin examen som bibliotekarie och första tjänsten blev i Strömsund. Där träffade han sin kärlek Margaretha och 1973 föddes första barnet, en dotter som fick namnet Victoria.

Något år senare fick Bengt en tjänst i Lycksele och där blev han biblioteket trogen ända tills sjukdom tog på hans krafter. Bengt var också kulturchef i många år.

1977 föddes sonen Johan och 1983 dottern Elin. Elin gav honom barnbarnet Bastian 2010.

Bengts omtanke om sin familj visade han alltid. Den betydde allt för honom.

Ett av hans stora intressen var släktforskning. Det är otaliga personer som har fått hjälp av honom att hitta sina rötter.

Bengt var en mycket varm, öppen och social person som gav allt av sig själv. Han sörjs och saknas av sin familj, åldrad moder och sina två systrar med familjer.

Vi ska alltid minnas honom. Sov gott!

Birgitta